2016-03-08 16:25

2016-03-08 16:25

Fängelse för misshandel– två män dömda

KALSTAD/FILIPSTAD: 41-årig man blev slagen och sparkar

Två män, 23 och 25 år gamla, har dömts för misshandel av en 41-årig Filipstadsbo.
Händelsen ska ha utspelat sig under en folkracetävling i april förra året.

Tillsammans med sin familj befann sig den 41-årige mannen i Karlstad för att titta på folkrace. Mannen var nyligen opererad i huvudet och bar fortfarande synliga spår efter ingreppet – bland annat bar han kompress och bandage på huvudet samt en fuktkammare över ena ögat.

Mannen och familjen följde tävlingen från sin husvagn, de såg några personer, bland annat de nu dömda männen, gå förbi fordonet och upplevde plötsligt en kraftig smäll i husvagnen. 41-åringen har för tingsrätten berättat att han uppfattade det som att den 23-årige mannen sparkat på fordonet.

Mannen gick ut för att fråga vad som stod på, 23-åringen som vid tillfället var kraftigt berusad, ska då ha gett sig på mannen. 25-åringen ska också ha gett sig in i slagsmålet för att hjälpa 23-åringen. Slag och sparkar ska ha utdelats mot mannen som vid flera tillfällen knuffades till marken.

41-åringen ska enligt Rättsmedicinalverket ha ådragit sig flera skador efter det inträffade, bland annat blåmärken, svullnader och en blödning i ena örat.

23-åringen, som är hemmahörande i Arvika, har varken förnekat eller erkänt brott pågrund av att han saknar minnesbilder från den aktuella dagen. 25-åringen däremot har förnekat misshandeln.

Tingsrätten fann dock männen skyldiga och dömde dem båda till fängelse – 23-åringen till åtta månader och 25-åringen till sex månader.

Männen dömdes även att betala skadestånd till 41-åringen med 26 200 kronor jämte ränta, där 10 000 kronor avser kränkning och 5 000 kronor sveda och värk.

Tillsammans med sin familj befann sig den 41-årige mannen i Karlstad för att titta på folkrace. Mannen var nyligen opererad i huvudet och bar fortfarande synliga spår efter ingreppet – bland annat bar han kompress och bandage på huvudet samt en fuktkammare över ena ögat.

Mannen och familjen följde tävlingen från sin husvagn, de såg några personer, bland annat de nu dömda männen, gå förbi fordonet och upplevde plötsligt en kraftig smäll i husvagnen. 41-åringen har för tingsrätten berättat att han uppfattade det som att den 23-årige mannen sparkat på fordonet.

Mannen gick ut för att fråga vad som stod på, 23-åringen som vid tillfället var kraftigt berusad, ska då ha gett sig på mannen. 25-åringen ska också ha gett sig in i slagsmålet för att hjälpa 23-åringen. Slag och sparkar ska ha utdelats mot mannen som vid flera tillfällen knuffades till marken.

41-åringen ska enligt Rättsmedicinalverket ha ådragit sig flera skador efter det inträffade, bland annat blåmärken, svullnader och en blödning i ena örat.

23-åringen, som är hemmahörande i Arvika, har varken förnekat eller erkänt brott pågrund av att han saknar minnesbilder från den aktuella dagen. 25-åringen däremot har förnekat misshandeln.

Tingsrätten fann dock männen skyldiga och dömde dem båda till fängelse – 23-åringen till åtta månader och 25-åringen till sex månader.

Männen dömdes även att betala skadestånd till 41-åringen med 26 200 kronor jämte ränta, där 10 000 kronor avser kränkning och 5 000 kronor sveda och värk.