2016-03-04 14:04

2016-03-04 14:04

P-problem vid Älvkullen

FILIPSTAD: Trångt för grannarna och varutransporter – nu kan det bli P-förbud

Det kan bli parkeringsförbud vintertid på Storbrovägen vid Älvkullen.
Så ser förslaget ut till kommunstyrelsens teknikutskott.

Upprinnelsen till förslaget är en skrivelse som boende längs vägen gjorde till kommunen i höstas. De boende tycker att de många bilarna som parkeras där orsakar problem med framkomligheten. Också personalen i Älvkullens kök har påtalat problem med att parkerade bilar står i vägen för varuleveranserna till köket.

Gatuchefen Roger Danielsson går nu på de klagandes linje och föreslår att det ska bli parkeringsförbud vid Älvkullen mellan 15 november och 31 mars. Att det bara blir vintertid har att göra med att problemen med parkerade bilar är störst då, när snöplogvall och bilar tillsammans gör gatan riktigt smal.

Gatuchefen konstaterar i sin skrivelse till politikerna också att grundproblemet är att det är brist på parkeringsplatser. Den bristen blev än större efter att nya köket byggdes och fick en inlastningsplats på bekostnad av några parkeringsplatser på innergården.

Men var ska man stå då om det blir p-förbud?

– Ja, var ska man stå – risken finns att vi flyttar problemet. Det kan hända att vi får lyfta frågan om ytterligare besöks- och personalparkeringar, säger Roger Danielsson till FT.

Patron Bergströms väg och Älvkullevägen är de närmaste gator där man kan parkera om p-förbudsförslaget går igenom. Förslaget tas upp i teknikutskottet nu på måndag.

Upprinnelsen till förslaget är en skrivelse som boende längs vägen gjorde till kommunen i höstas. De boende tycker att de många bilarna som parkeras där orsakar problem med framkomligheten. Också personalen i Älvkullens kök har påtalat problem med att parkerade bilar står i vägen för varuleveranserna till köket.

Gatuchefen Roger Danielsson går nu på de klagandes linje och föreslår att det ska bli parkeringsförbud vid Älvkullen mellan 15 november och 31 mars. Att det bara blir vintertid har att göra med att problemen med parkerade bilar är störst då, när snöplogvall och bilar tillsammans gör gatan riktigt smal.

Gatuchefen konstaterar i sin skrivelse till politikerna också att grundproblemet är att det är brist på parkeringsplatser. Den bristen blev än större efter att nya köket byggdes och fick en inlastningsplats på bekostnad av några parkeringsplatser på innergården.

Men var ska man stå då om det blir p-förbud?

– Ja, var ska man stå – risken finns att vi flyttar problemet. Det kan hända att vi får lyfta frågan om ytterligare besöks- och personalparkeringar, säger Roger Danielsson till FT.

Patron Bergströms väg och Älvkullevägen är de närmaste gator där man kan parkera om p-förbudsförslaget går igenom. Förslaget tas upp i teknikutskottet nu på måndag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.