2016-03-01 06:00

2016-03-01 06:00

Inga planer för Leko

FILIPSTAD: Konsum säljer gärna gula huset

Konsum Värmland ger upp centrumsatsningen kring Lekohuset.
– Vi har sagt till kommunen att vi gärna säljer fastigheten, säger Pär-Åke Sjöberg, fastighetschef.
Men Konsum lämnar inte walkover i centrumutvecklingen, tvärtom.

En vecka har gått sedan det stora upptaktsmötet med lokala företagare och Svenska stadskärnor. En av deltagarna på mötet var Pär-Åke Sjöberg, som är fastighetschef på Konsum Värmland. Han uppskattade mötet:

– Det var rätt så trevligt och bra, säger han.

Han tyckte det var bra att träffa de olika involverade i centrumarbetet.

– Det är viktigt att det finns aktiva och eldsjälar, säger han.

Finns tillförsikt

Han konstaterar att Konsum är verksamt i flera olika kommuner men tvekar lite när han får frågan vilka skillnader han ser mellan Filipstad och andra liknande tätorter i länet.

– Det är bra go i många kommuner, men då är det kanske inte just Filipstad jag tänker på, säger han men tillägger också att det finns goda tecken också här, med exempelvis en nyetablering som Dollarstore.

– Det känns ändå som att det finns tillförsikt, men inte tillväxt, säger han.

För Konsum Värmlands del var det för några år sedan aktuellt med ett stort om- och nybyggnadsprojekt i Filipstad. Det stora gula huset, före detta Leko, skulle få ge plats åt en helt ny butikslokal för Coop.

Vill sälja

Nu blir det inte så. Skyltfönstren i det gula huset blänker tomma och huset börjar se skamfilat ut.

– Vi har sagt till kommunen att vi säljer gärna, säger Pär-Åke Sjöberg.

Konsums planer för fastigheten var stora och välkomnades av många, men i samband med det uppmärksammade vd-bytet inom Konsum Värmland lades det stora projektet på is. Nu är det alltså helt bortsuddat ur projektmappen.

Men har ni planer på att riva huset?

– Nej, säger Pär-Åke Sjöberg.

Vad huset kan användas till återstår att se – att något borde göras var i vart fall en synpunkt som togs upp både på centrummötet i förra veckan och bland många ur allmänheten FT pratade med i samband med en uppföljning ute på stan i torsdags.

Pär-Åke Sjöberg lär också få höra synpunkterna igen. Om inte annat är Konsum Värmland också engagerat i den fastighetsägargrupp som kommunens tekniska chef Inge Nilsson-Piehl tagit initiativ till och har regelbundna möten med.

– Där har jag suttit med, berättar Pär-Åke Sjöberg.

Tryggare i centrum

På en viktig punkt har det redan gått framåt kring Konsum och Filipstads centrum: problemet med stökiga personer vid butiksentrén har avtagit.

– Det har varit en del bekymmer med mycket folk som samlats vid vår entré och att det blev ett tillhåll, men vi har en bra dialog mellan polis och butikschef, säger han.

En vecka har gått sedan det stora upptaktsmötet med lokala företagare och Svenska stadskärnor. En av deltagarna på mötet var Pär-Åke Sjöberg, som är fastighetschef på Konsum Värmland. Han uppskattade mötet:

– Det var rätt så trevligt och bra, säger han.

Han tyckte det var bra att träffa de olika involverade i centrumarbetet.

– Det är viktigt att det finns aktiva och eldsjälar, säger han.

Finns tillförsikt

Han konstaterar att Konsum är verksamt i flera olika kommuner men tvekar lite när han får frågan vilka skillnader han ser mellan Filipstad och andra liknande tätorter i länet.

– Det är bra go i många kommuner, men då är det kanske inte just Filipstad jag tänker på, säger han men tillägger också att det finns goda tecken också här, med exempelvis en nyetablering som Dollarstore.

– Det känns ändå som att det finns tillförsikt, men inte tillväxt, säger han.

För Konsum Värmlands del var det för några år sedan aktuellt med ett stort om- och nybyggnadsprojekt i Filipstad. Det stora gula huset, före detta Leko, skulle få ge plats åt en helt ny butikslokal för Coop.

Vill sälja

Nu blir det inte så. Skyltfönstren i det gula huset blänker tomma och huset börjar se skamfilat ut.

– Vi har sagt till kommunen att vi säljer gärna, säger Pär-Åke Sjöberg.

Konsums planer för fastigheten var stora och välkomnades av många, men i samband med det uppmärksammade vd-bytet inom Konsum Värmland lades det stora projektet på is. Nu är det alltså helt bortsuddat ur projektmappen.

Men har ni planer på att riva huset?

– Nej, säger Pär-Åke Sjöberg.

Vad huset kan användas till återstår att se – att något borde göras var i vart fall en synpunkt som togs upp både på centrummötet i förra veckan och bland många ur allmänheten FT pratade med i samband med en uppföljning ute på stan i torsdags.

Pär-Åke Sjöberg lär också få höra synpunkterna igen. Om inte annat är Konsum Värmland också engagerat i den fastighetsägargrupp som kommunens tekniska chef Inge Nilsson-Piehl tagit initiativ till och har regelbundna möten med.

– Där har jag suttit med, berättar Pär-Åke Sjöberg.

Tryggare i centrum

På en viktig punkt har det redan gått framåt kring Konsum och Filipstads centrum: problemet med stökiga personer vid butiksentrén har avtagit.

– Det har varit en del bekymmer med mycket folk som samlats vid vår entré och att det blev ett tillhåll, men vi har en bra dialog mellan polis och butikschef, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.