2016-02-19 14:56

2016-02-19 14:56

Biskopskandidaterna predikar

FILIPSTAD: Karin Johannessons tur den 15 mars

Karlstads stift ska få en ny biskop. Under februari och mars predikar alla kandidaterna i Domkyrkan.

En av de åtta kandidaterna till toppjobbet är Karin Johannesson med rötterna i Filipstad. Hon kommer att göra sin predikan i Domkyrkan den 15 mars.

Efter varje gudstjänst kommer det att bjudas på ”mingelkaffe”, då allmänheten har chansen att träffa biskopskandidaten. Dessutom kommer predikningarna att filmas och läggas ut på stiftets hemsida. Där kommer de åtta kandidaterna också att presenteras.

Den femte april återkommer kandidaterna till Karlstad för att ”grillas” i en offentlig hearing. En teolog, en journalist och en representant för barn och unga ställer då frågorna. Också utfrågningen filmas och läggs ut på hemsidan.

Först ut att provpredika är Thorbjörn Larsson den 23 februari, sist ut är Charlotte Hartwig-Lundh den 17 mars.

Övriga kandidater är Jonas Eek, Sören Dalevi, Michael Persson, Lena Skoting och Thomas Stoor.

En av de åtta kandidaterna till toppjobbet är Karin Johannesson med rötterna i Filipstad. Hon kommer att göra sin predikan i Domkyrkan den 15 mars.

Efter varje gudstjänst kommer det att bjudas på ”mingelkaffe”, då allmänheten har chansen att träffa biskopskandidaten. Dessutom kommer predikningarna att filmas och läggas ut på stiftets hemsida. Där kommer de åtta kandidaterna också att presenteras.

Den femte april återkommer kandidaterna till Karlstad för att ”grillas” i en offentlig hearing. En teolog, en journalist och en representant för barn och unga ställer då frågorna. Också utfrågningen filmas och läggs ut på hemsidan.

Först ut att provpredika är Thorbjörn Larsson den 23 februari, sist ut är Charlotte Hartwig-Lundh den 17 mars.

Övriga kandidater är Jonas Eek, Sören Dalevi, Michael Persson, Lena Skoting och Thomas Stoor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.