2016-02-17 16:14

2016-02-17 16:14

Filipstadstjej behöver röster

RESOR: Isabelle Marttila har ett roligt äventyr i sikte

Under veckan den 12-19 april arrangerar energidryckstillverkaren Red Bull ett galet reseäventyr genom Europa.
Isabelle Marttila från Filipstad, som går på Handelshögskolan i Göteborg, vill vara med om äventyret och hoppas nu att alla vill hjälpa hennes lag genom att rösta fram det på arrangörens webbplats på internet.

I april kommer 165 studentlag från hela världen att samlas i Europa för att genomföra ett svårt uppdrag, det vill säga att ta sig runt kontinenten på sju dagar, utföra uppdrag på vägen och passera sex olika kontrollstationer fram till slutdestinationen.

Och den enda valuta man kan använda sig av för att ta sig fram och få mat är arrangören Red Bulls burkar med energidryck.

– Vår första tanke var att det kommer att vara svårt att resa enbart med hjälp av Red Bull, men ju mer vi tänkte på det kände vi att det bara är en rolig utmaning, säger Filipstadstjejen Isabelle Marttila som ingår i ett studentlag från Handelshögskolan i Göteborg tillsammans med sina studiekamrater Johanna Björk och Lilian Wretenfeldt.

Men en nog så svår utmaning är att kvalificera sig för själva tävlingen. I Sverige har 33 studentlag från landets universitet och högskolor anmält sig till tävlingen. Nu är det upp till allmänheten att rösta fram 16 av dem till en final där fyra av lagen kommer att få en biljett till reseäventyret. De fyra lagen som får åka från Sverige kommer att utses av en jury.

Isabelle Marttilas lag leder den svenska omröstningen, vilken avslutas den 25 februari, i stor stil. Men hon vill ändå att fler ska hjälpa hennes lag genom att rösta fram det på arrangörens hemsida på internet. På webbplatsen har varje lag fått möjligheten att presentera sig genom en kortfilm.

– Vid sidan av filmen har vi även fått skicka in en profil i vår ansökan. I den har vi bland annat fått skicka med en gruppbild, skrivit vilka fem länder som var och en av oss senast har besökt och vilka tre grejer vi har på vår respektive bucket list (lista med saker man vill ha gjort innan man dör, reds anm), säger Isabelle Marttila.

I april kommer 165 studentlag från hela världen att samlas i Europa för att genomföra ett svårt uppdrag, det vill säga att ta sig runt kontinenten på sju dagar, utföra uppdrag på vägen och passera sex olika kontrollstationer fram till slutdestinationen.

Och den enda valuta man kan använda sig av för att ta sig fram och få mat är arrangören Red Bulls burkar med energidryck.

– Vår första tanke var att det kommer att vara svårt att resa enbart med hjälp av Red Bull, men ju mer vi tänkte på det kände vi att det bara är en rolig utmaning, säger Filipstadstjejen Isabelle Marttila som ingår i ett studentlag från Handelshögskolan i Göteborg tillsammans med sina studiekamrater Johanna Björk och Lilian Wretenfeldt.

Men en nog så svår utmaning är att kvalificera sig för själva tävlingen. I Sverige har 33 studentlag från landets universitet och högskolor anmält sig till tävlingen. Nu är det upp till allmänheten att rösta fram 16 av dem till en final där fyra av lagen kommer att få en biljett till reseäventyret. De fyra lagen som får åka från Sverige kommer att utses av en jury.

Isabelle Marttilas lag leder den svenska omröstningen, vilken avslutas den 25 februari, i stor stil. Men hon vill ändå att fler ska hjälpa hennes lag genom att rösta fram det på arrangörens hemsida på internet. På webbplatsen har varje lag fått möjligheten att presentera sig genom en kortfilm.

– Vid sidan av filmen har vi även fått skicka in en profil i vår ansökan. I den har vi bland annat fått skicka med en gruppbild, skrivit vilka fem länder som var och en av oss senast har besökt och vilka tre grejer vi har på vår respektive bucket list (lista med saker man vill ha gjort innan man dör, reds anm), säger Isabelle Marttila.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.