2016-02-10 10:05

2016-02-10 10:05

Ernst söker sommarhus

FILIPSTAD: Har du en byggnad redo för förvandling?

Det är bara februari, men Ernst Kirchsteiger har redan sommaren i tankarna.
Nu söker han – och TV4 – ett hus som kan bli sommarens förvandlingsobjekt.

Sommar med Ernst har blivit en sommartradition nästan lika stark som midsommar. Också i år ska det renoveras och fixas med tv-tittarna som vittnen, men vilket hus det blir som får den äran är inte klart.

Ernst och produktionsbolaget tänker brett:

”Vi söker byggnader med hög potential men som på något sätt blivit försummade. Det kan vara allt från helt vanliga torp med vita knutar till spektakulära industribyggnader, kanske en gammal övergiven skola. Det viktiga är att byggnaderna är inspirerande och har potential att genomgå en stor förvandling” skriver Ernst Kirchsteiger på sin officiella Facebooksida.

Inlägget lades ut den 27 januari och har hittills delats 1478 gånger, närmare 7000 personer har tryckt gilla och japp, förslagen haglar in. Alltifrån förfallen bondgård på Kirchsteigers barndomsort Nykroppa till ”varför inte en vanlig 70-talsvilla” finns i kommentarsfältet.

Under februari kommer Ernst och hans redaktion att börja sovra och så småningom även besöka tänkbara byggnader.

– Det första jag tittar på är potentialen. Sedan får det gärna finnas en spännande historia i grunden. Och ägarna ska helst ha en viljeinriktning kring vad de vill göra med huset, så att vi får ett mål som kan försöka uppfylla. Att bara få helt fria händer är inte lika utmanande, säger Ernst Kirchsteiger till Nerikes Allehanda.

Där förklarar han också att det han helst vill se i förslagslådan är hus som inte brukar synas i mäklarnas kataloger och gärna sådana som inte varit bostäder från början, till exempel en järnvägsstation, skola eller kapell.

– Det är ofta välbyggda hus med en intressant historia. Men vi är öppna för det mesta, säger han till tidningen och avslöjar även att han gärna lyfter fram hus i Bergslagen.

Den som har ett förslag på ett lämpligt objekt kan mejla direkt till tv-bolaget på adressen sommarmedernst@tv4.se.

Sommar med Ernst har blivit en sommartradition nästan lika stark som midsommar. Också i år ska det renoveras och fixas med tv-tittarna som vittnen, men vilket hus det blir som får den äran är inte klart.

Ernst och produktionsbolaget tänker brett:

”Vi söker byggnader med hög potential men som på något sätt blivit försummade. Det kan vara allt från helt vanliga torp med vita knutar till spektakulära industribyggnader, kanske en gammal övergiven skola. Det viktiga är att byggnaderna är inspirerande och har potential att genomgå en stor förvandling” skriver Ernst Kirchsteiger på sin officiella Facebooksida.

Inlägget lades ut den 27 januari och har hittills delats 1478 gånger, närmare 7000 personer har tryckt gilla och japp, förslagen haglar in. Alltifrån förfallen bondgård på Kirchsteigers barndomsort Nykroppa till ”varför inte en vanlig 70-talsvilla” finns i kommentarsfältet.

Under februari kommer Ernst och hans redaktion att börja sovra och så småningom även besöka tänkbara byggnader.

– Det första jag tittar på är potentialen. Sedan får det gärna finnas en spännande historia i grunden. Och ägarna ska helst ha en viljeinriktning kring vad de vill göra med huset, så att vi får ett mål som kan försöka uppfylla. Att bara få helt fria händer är inte lika utmanande, säger Ernst Kirchsteiger till Nerikes Allehanda.

Där förklarar han också att det han helst vill se i förslagslådan är hus som inte brukar synas i mäklarnas kataloger och gärna sådana som inte varit bostäder från början, till exempel en järnvägsstation, skola eller kapell.

– Det är ofta välbyggda hus med en intressant historia. Men vi är öppna för det mesta, säger han till tidningen och avslöjar även att han gärna lyfter fram hus i Bergslagen.

Den som har ett förslag på ett lämpligt objekt kan mejla direkt till tv-bolaget på adressen sommarmedernst@tv4.se.