2016-02-09 06:00

2016-02-09 06:00

Många frågor om skolhälsovård

FILIPSTAD: Interpellation till barn- och utbildningsnämndens ordförande

Hur klarar skolhälsovården av sitt uppdrag, med det ökade antalet barn i kommunens skolor?
Det undrar Christer Olsson (M) och ställer därför en rad frågor om saken till buns ordförande Torbjörn Parling.

Interpellationen är inlämnad till fullmäktige och det som den moderata politikern vill ha svar på av barn- och utbildningsnämndens S-märkta ordförande är bland annat hur skolhälsovården organiserats för att klara av fler barn.

”Filipstads kommun har tagit emot ett mycket stort antal nyanlända flyktingbarn och enligt uppgift utgör dessa för närvarande cirka 25 procent av eleverna i våra skolor. Denna situation ställer ju naturligtvis mycket stora krav på lärare och undervisning, men också på andra funktioner såsom skolhälsovård med skolsköterskor, psykologer, kuratorer med flera” skriver Christer Olsson i interpellationen.

Han frågar nu om skolhälsovården utökats på något sätt, om den klarar kvalitetskraven och även hur prognosen ser ut när det gäller elevantalet de närmaste två-tre åren.

”Har vi kapacitet och beredskap för att klara behovet av skolhälsovård nu och de närmaste åren?” frågar han också.

Interpellationen är inlämnad till fullmäktige och det som den moderata politikern vill ha svar på av barn- och utbildningsnämndens S-märkta ordförande är bland annat hur skolhälsovården organiserats för att klara av fler barn.

”Filipstads kommun har tagit emot ett mycket stort antal nyanlända flyktingbarn och enligt uppgift utgör dessa för närvarande cirka 25 procent av eleverna i våra skolor. Denna situation ställer ju naturligtvis mycket stora krav på lärare och undervisning, men också på andra funktioner såsom skolhälsovård med skolsköterskor, psykologer, kuratorer med flera” skriver Christer Olsson i interpellationen.

Han frågar nu om skolhälsovården utökats på något sätt, om den klarar kvalitetskraven och även hur prognosen ser ut när det gäller elevantalet de närmaste två-tre åren.

”Har vi kapacitet och beredskap för att klara behovet av skolhälsovård nu och de närmaste åren?” frågar han också.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.