2016-02-06 06:00

2016-02-06 06:00

Med stadskärnan i fokus

FILIPSTAD: Filipstad deltar i ett projekt som kan stärka centrumhandeln på sikt

Filipstad har ett centrum i förvandling. Ett stort jobb har redan gjorts, men det finns också mycket kvar att göra.
I onsdags kväll höll centrumföreningen den första av fem vandringar i Filipstad för att samla in näringsidkarnas synpunkter – vilka ska presenteras den 22 februari under en träff med organisationen Svenska stadskärnor.

Filipstad ingår i ett så kallad bid-projekt, där bid står för business improvement district.

– Det är fem kommuner som ingår i projektet som drivs av länsstyrelserna i Värmland och Dalarna. Det är dock centrumföreningen som är projektets uppdragsgivare, säger Ulf Elmer som ingår i bid-gruppen i Filipstad tillsammans med centrumföreningens ordförande Hasse Nordlund samt Anne-louise Izindre och Maria Thiery Wase från näringslivskontoret i Filipstad.

Det bid-gruppen gör nu är att samla in åsikter om Filipstads centrum från det lokala näringslivet. Det gör man i samband med stadsvandringar, vilka mynnar ut i att näringsidkarna får svara på enkätfrågor.

– Svaren kommer att bli ett underlag för vår träff med Svenska stadskärnor som kommer hit den 22 februari, säger Ulf Elmer.

Deltagarna som var med på stadsvandringen i torsdags fick bara en uppgift, att tänka fritt och försöka se Filipstads centrum med andra ögon än vad som för dem var vanligt. Ämnen som kom upp under den första promenaden var till exempel belysningen i centrum, liksom skyltningen och tillgängligheten.

Filipstad ingår i ett så kallad bid-projekt, där bid står för business improvement district.

– Det är fem kommuner som ingår i projektet som drivs av länsstyrelserna i Värmland och Dalarna. Det är dock centrumföreningen som är projektets uppdragsgivare, säger Ulf Elmer som ingår i bid-gruppen i Filipstad tillsammans med centrumföreningens ordförande Hasse Nordlund samt Anne-louise Izindre och Maria Thiery Wase från näringslivskontoret i Filipstad.

Det bid-gruppen gör nu är att samla in åsikter om Filipstads centrum från det lokala näringslivet. Det gör man i samband med stadsvandringar, vilka mynnar ut i att näringsidkarna får svara på enkätfrågor.

– Svaren kommer att bli ett underlag för vår träff med Svenska stadskärnor som kommer hit den 22 februari, säger Ulf Elmer.

Deltagarna som var med på stadsvandringen i torsdags fick bara en uppgift, att tänka fritt och försöka se Filipstads centrum med andra ögon än vad som för dem var vanligt. Ämnen som kom upp under den första promenaden var till exempel belysningen i centrum, liksom skyltningen och tillgängligheten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.