2016-02-05 16:43

2016-02-05 16:43

Elever fick åka sopbil

FILIPSTAD: Elevernas teckningar pryder kommunens sopbilar under ett år

Eleverna i klass 5 och 6 på Strandvägsskolan har nu fått bevisat att de tänker miljövänligt och har sinne för återvinning. Priset för det är att två av deras teckningar nu kommer att sitta på sopbilarna i Filipstads kommun.

Filipstads kommun bjöd in elever på Strandvägsskolan till en teckningstävling där de skulle göra teckningar som handlade om sopor, miljö och återvinning.

Ritat bilder

– Eleverna har ritat bilder till sopbilarna. Tre bilder från varje klass där de sedan röstat fram ett bidrag, säger Maaike Schous som är lärare på Strandvägsskolan. Priset som eleverna vinner är att bilderna sätts upp på sopbilarna under ett år och att vinnarna får åka en sväng med sopbilen.

Röstades fram

Malin Andersson är renhållningschef i Filipstad och är mycket imponerad av de teckningsbidrag som lämnades in.

– Totalt kom det in tolv bidrag och sedan är det två teckningar som röstats fram, säger Malin Andersson. Tanken är att vi ska ha en ny tävling om ett par år och vi kan få med fler skolor. Teckningarna som vann nu visar att eleverna har tänkt till ordentligt på miljö, återvinning och sophantering.

– Det är också bra med pratbubblor på teckningar som uppmanar folk att inte skräpa ner, säger Malin Andersson. Eleverna har tänkt till även med det.

Prisutdelning

När klasserna samlats efter badhusbesöket på fredagseftermiddagen kom ett par av kommunens sopbilar till skolgården på Strandvägsskolan. Det var därmed dags för prisutdelning. I klass 5 var det Paulinas teckning som fick flest röster och hon blev så klart glad. Paulinas bild hade fokus på återvinning.

– Vad roligt att min teckning vann, säger Paulina när hon får komma fram för att hämta sitt pris.

”Skräpa inte ner”

I klass sex var det Olivia, Desirée och Malin som skapat den bästa teckningen och fick därmed dela på priset. Övriga klasskamrater gav de tre tjejerna en riktigt värmande applåd när det stod klart att de hade vunnit. Budskapet i deras bild var att man inte ska skräpa ner. Något att tänka på för alla kommuninvånare.

Filipstads kommun bjöd in elever på Strandvägsskolan till en teckningstävling där de skulle göra teckningar som handlade om sopor, miljö och återvinning.

Ritat bilder

– Eleverna har ritat bilder till sopbilarna. Tre bilder från varje klass där de sedan röstat fram ett bidrag, säger Maaike Schous som är lärare på Strandvägsskolan. Priset som eleverna vinner är att bilderna sätts upp på sopbilarna under ett år och att vinnarna får åka en sväng med sopbilen.

Röstades fram

Malin Andersson är renhållningschef i Filipstad och är mycket imponerad av de teckningsbidrag som lämnades in.

– Totalt kom det in tolv bidrag och sedan är det två teckningar som röstats fram, säger Malin Andersson. Tanken är att vi ska ha en ny tävling om ett par år och vi kan få med fler skolor. Teckningarna som vann nu visar att eleverna har tänkt till ordentligt på miljö, återvinning och sophantering.

– Det är också bra med pratbubblor på teckningar som uppmanar folk att inte skräpa ner, säger Malin Andersson. Eleverna har tänkt till även med det.

Prisutdelning

När klasserna samlats efter badhusbesöket på fredagseftermiddagen kom ett par av kommunens sopbilar till skolgården på Strandvägsskolan. Det var därmed dags för prisutdelning. I klass 5 var det Paulinas teckning som fick flest röster och hon blev så klart glad. Paulinas bild hade fokus på återvinning.

– Vad roligt att min teckning vann, säger Paulina när hon får komma fram för att hämta sitt pris.

”Skräpa inte ner”

I klass sex var det Olivia, Desirée och Malin som skapat den bästa teckningen och fick därmed dela på priset. Övriga klasskamrater gav de tre tjejerna en riktigt värmande applåd när det stod klart att de hade vunnit. Budskapet i deras bild var att man inte ska skräpa ner. Något att tänka på för alla kommuninvånare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.