2016-01-28 16:50

2016-01-28 16:50

Sjunger för att hjälpa

FILIPSTAD: Tjejerna spelar in musikvideo och håller konsert

Genom ett skolprojekt håller vännerna Signe, Linnea, Moa och Matilda på att spela in en musikvideo. För att ge projektet ett större syfte har tjejerna tänkt hålla en insamlingskonsert till förmån för Cancerfonden.

Första gången FT-läsarna stiftade bekantskap med Signe Lindberg, Moa Ryen Blåder, Matilda Carlsson och Linnea Fagrell var i november då de alla presenterades som fyra av fjolårets sju luciakandidater. Alla som sedan såg tjejerna lussa blev då varse om deras stora intresse för musik, framför allt sång.

Vännerna, som alla studerar vid Ferlinskolan i Filipstad, har genom ett samarbete mellan ämnena bild och musik, nu fått chansen att spela in en musikvideo.

– Alla nior ska spela in en film, vi valde att göra en typ av musikvideo, förklarar Matilda.

Roligt och spännande

Inspelningen har redan börjat – tjejerna tycker projektet är roligt och spännande – och lite trixigt. Olika scener ska klippas ihop till en helhet, sedan ska sången läggas till.

– Sjunger gör vi i Signes pappas studio. Resten får vi mycket hjälp med från skolan, säger Linnea.

Filmprojektet kan tyckas nog så spännande och utmanande i sig, tjejerna har dock valt att ta allt ännu ett steg längre och tänker anordna en gratis mini-konsert. Det finns dock en hake för publiken – under uppträdandet uppmanas åhörarna att skänka pengar till Cancerfonden.

– Det här var en egen idé vi kände att vi ville göra, säger Matilda.

Tre låtar klara

Konserten kommer att hållas inne i Galleria Näktergalen den 27 februari. Just nu har tjejerna tre låtar klara – Let her go med Passenger, Dancing on my own med Robyn och We don't have to take our clothes off med Ella Eyre.

– Vi kommer behöva ha några fler låtar, men vi har ju fortfarande lite tid på oss.

Första gången FT-läsarna stiftade bekantskap med Signe Lindberg, Moa Ryen Blåder, Matilda Carlsson och Linnea Fagrell var i november då de alla presenterades som fyra av fjolårets sju luciakandidater. Alla som sedan såg tjejerna lussa blev då varse om deras stora intresse för musik, framför allt sång.

Vännerna, som alla studerar vid Ferlinskolan i Filipstad, har genom ett samarbete mellan ämnena bild och musik, nu fått chansen att spela in en musikvideo.

– Alla nior ska spela in en film, vi valde att göra en typ av musikvideo, förklarar Matilda.

Roligt och spännande

Inspelningen har redan börjat – tjejerna tycker projektet är roligt och spännande – och lite trixigt. Olika scener ska klippas ihop till en helhet, sedan ska sången läggas till.

– Sjunger gör vi i Signes pappas studio. Resten får vi mycket hjälp med från skolan, säger Linnea.

Filmprojektet kan tyckas nog så spännande och utmanande i sig, tjejerna har dock valt att ta allt ännu ett steg längre och tänker anordna en gratis mini-konsert. Det finns dock en hake för publiken – under uppträdandet uppmanas åhörarna att skänka pengar till Cancerfonden.

– Det här var en egen idé vi kände att vi ville göra, säger Matilda.

Tre låtar klara

Konserten kommer att hållas inne i Galleria Näktergalen den 27 februari. Just nu har tjejerna tre låtar klara – Let her go med Passenger, Dancing on my own med Robyn och We don't have to take our clothes off med Ella Eyre.

– Vi kommer behöva ha några fler låtar, men vi har ju fortfarande lite tid på oss.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.