2016-01-23 06:00

2016-01-23 06:00

Gustavsströms gästhus drivs vidare

LESJÖFORS

Makarna Sonja och Lars Engelmark drev Ljungskile Turisthotell i fem år och jobbade dygnet runt. Nu har de köpt Gustavströms gästhus och planerar för olika aktiviteter.
– Vi ska försöka utveckla det här och ha lite äventyrsaktiviteter, säger Lars Engelmark. Och det ska bli skönt att bara jobba en vanlig heltid.

På Nobeldagen flyttade makarna Engelmark in i den stora mangårdsbyggnaden Gustavsström 23 i Lesjöfors.

– Tanken är att vi ska kunna dra oss tillbaka och ha det här som en extra inkomst nu när man är pensionär, säger Lars Engelmark. Någon restaurangverksamhet blir det inte, men vi har tänkt oss Bed & Breakfast.

Spanar runt

Lars och Sonja Engelmark tänker ta våren på sig och spana in vad det finns för utbud att locka turister med i Lesjöfors med omnejd innan de bestämmer sig för hur de ska utveckla Gustavsströms gästhus.

– Det är lite för tidigt att säga exakt vad vi hittar på, men några planer har vi redan, säger Lars Engelmark. Det är väldigt fin natur här och jag tror att man kan rikta in sig på tyska och holländska turister. Kanske kan man ordna äventyrsaktiviteter av någon form. Sedan skulle man kunna ha lägerskola och teambildning för vuxna. Men än så länge är det bara tankar. Kanoter kommer det att finnas och sedan är det ett rikt naturliv här.

Förutom herrgården finns det en flygelbyggnad med två lägenheter som är inredda i lantlig stil och självhushåll.

– Varje lägenhet innehåller kök, matrum, vardagsrum, toalett med dusch på nedre botten, säger Lars Engelmark. En trappa upp finns ett större och två mindre sovrum. Köket är fullt utrustat med mikro, spis med ugn, kaffebryggare, brödrost, kylskåp med frysfack. Det finns även en vedspis att elda i när det känns kulet.

– Totalt finns det plats för 25-30 personer att bo här när vi får lofthuset på gården färdigt och vi har redan nu lite bokningar inför sportlovet och rallyveckan, berättar lars Engelmark.

På Nobeldagen flyttade makarna Engelmark in i den stora mangårdsbyggnaden Gustavsström 23 i Lesjöfors.

– Tanken är att vi ska kunna dra oss tillbaka och ha det här som en extra inkomst nu när man är pensionär, säger Lars Engelmark. Någon restaurangverksamhet blir det inte, men vi har tänkt oss Bed & Breakfast.

Spanar runt

Lars och Sonja Engelmark tänker ta våren på sig och spana in vad det finns för utbud att locka turister med i Lesjöfors med omnejd innan de bestämmer sig för hur de ska utveckla Gustavsströms gästhus.

– Det är lite för tidigt att säga exakt vad vi hittar på, men några planer har vi redan, säger Lars Engelmark. Det är väldigt fin natur här och jag tror att man kan rikta in sig på tyska och holländska turister. Kanske kan man ordna äventyrsaktiviteter av någon form. Sedan skulle man kunna ha lägerskola och teambildning för vuxna. Men än så länge är det bara tankar. Kanoter kommer det att finnas och sedan är det ett rikt naturliv här.

Förutom herrgården finns det en flygelbyggnad med två lägenheter som är inredda i lantlig stil och självhushåll.

– Varje lägenhet innehåller kök, matrum, vardagsrum, toalett med dusch på nedre botten, säger Lars Engelmark. En trappa upp finns ett större och två mindre sovrum. Köket är fullt utrustat med mikro, spis med ugn, kaffebryggare, brödrost, kylskåp med frysfack. Det finns även en vedspis att elda i när det känns kulet.

– Totalt finns det plats för 25-30 personer att bo här när vi får lofthuset på gården färdigt och vi har redan nu lite bokningar inför sportlovet och rallyveckan, berättar lars Engelmark.