2016-01-14 06:00

2016-01-14 06:00

Konst kan fylla tomma fönster

FILIPSTAD: Konst visas i tomma skyltfönster i Skövde

I Skövde har tomma skyltfönster fyllts med konst av olika slag. Förutom att det kan väcka ett intresse för fastigheten så får också konstnärer en möjlighet att visa upp sina verk. Frågan är om detta kanske kan vara något att testa även i Filipstad.

Det är Skövde Art Space som vill föra ut konsten närmare människorna, bland annat genom att placera den i tomma skyltfönster. Och fastighetsägarna verkar vara med på noterna.

– Konster väcker ett intresse för fastigheten samtidigt som konstnärerna får en chans att visa upp sig. Det är ett enkelt sätt att skapa nyfikenhet för både konstverket och lokalen, säger Adam Rapp, fastighetschef på Rapp Fastigheter, till nyhetsbrevet Fastighetsägaren.

Skövde Art Space är ett samarbete mellan flera fastighetsägare och det kommunala destinationsbolaget Next Skövde.

Inge Nilsson Piehl, teknisk chef i Filipstads kommun, är en av kommunens representanter i centrumföreningen Attraktiva Filipstad. Föreningen består av representanter från kommunen, Svensk handel, företagarna, fastighetsägarna och Filipstads företag i samverkan.

Han tycker att idén låter intressant.

– Ja, det är nog en möjlighet även i Filipstad. Vi hade ett projekt i gång för 1-2 år sedan när centrumföreningen gick ut och kollade om vi kunde fylla tomma skyltfönster med bland annat information från föreningar, säger Inge Nilsson Piehl och förklarar att information från olika föreningar också satts upp i tomma skyltfönster.

Att ge konstnärer en chans att exponera sina verk i tomma skyltfönster kanske kan bli verklighet även i Filipstad.

– Det är ett intressant uppslag som vi får fundera vidare på.

Det är Skövde Art Space som vill föra ut konsten närmare människorna, bland annat genom att placera den i tomma skyltfönster. Och fastighetsägarna verkar vara med på noterna.

– Konster väcker ett intresse för fastigheten samtidigt som konstnärerna får en chans att visa upp sig. Det är ett enkelt sätt att skapa nyfikenhet för både konstverket och lokalen, säger Adam Rapp, fastighetschef på Rapp Fastigheter, till nyhetsbrevet Fastighetsägaren.

Skövde Art Space är ett samarbete mellan flera fastighetsägare och det kommunala destinationsbolaget Next Skövde.

Inge Nilsson Piehl, teknisk chef i Filipstads kommun, är en av kommunens representanter i centrumföreningen Attraktiva Filipstad. Föreningen består av representanter från kommunen, Svensk handel, företagarna, fastighetsägarna och Filipstads företag i samverkan.

Han tycker att idén låter intressant.

– Ja, det är nog en möjlighet även i Filipstad. Vi hade ett projekt i gång för 1-2 år sedan när centrumföreningen gick ut och kollade om vi kunde fylla tomma skyltfönster med bland annat information från föreningar, säger Inge Nilsson Piehl och förklarar att information från olika föreningar också satts upp i tomma skyltfönster.

Att ge konstnärer en chans att exponera sina verk i tomma skyltfönster kanske kan bli verklighet även i Filipstad.

– Det är ett intressant uppslag som vi får fundera vidare på.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.