2016-01-08 17:06

2016-01-08 17:06

Julgransdans med 91 personer

LESJÖFORS: Trettondagen gick som en dans

Trots drygt tjugogradig kyla, så lockade julgransdansen 91 personer till Lesjöfors Folkets hus på trettondagen. Som tur är, så brukar den anordnas inomhus!

Långväga dansande syntes också till. Barn i alla åldrar gladdes runt granen. Även de barn, som inte kan gå än, verkade vilja dansa.

Marianne Andersson hälsade välkommen och inbjöd samtliga till både dans och lottköp. Maud Mithander Andersson ledde lekarna med sedvanlig gnista.

Barnvänliga vinster

Efter en rejäl dos med danskultur fick deltagarna möjlighet till fika med hembakt bröd. Barnen serverades fika av S-kvinnorna. Därefter hölls dragning på två hundra lotter för vuxna. Tomtemor drog vinnarna. Fyra hundra barnvänliga vinster fann sina ägare på direkten.

Efter det var det dags för mera dans i väntan på den nya tomten, som taktfast kom in, när barnen sjöng. Tomtefar kom klivandes från Tomtehöjden. Han hade en stor säck med fruktpåsar, som han delade ut till väntande barn. Coop Konsum i Lesjöfors hade skänkt frukt till påsarna.

En liten gosse ville krama tomten. Det gick också bra! En annan ville inte vara nära tomten, utan skickade sin snälla mamma för att hämta påsen. Alla blev glada och nöjda. Så var julen utdansad i Lesjöfors.

Som avslutning föreslog tomtemor, att Lesjöfors S-kvinnor skulle få en varm applåd som tack för arbetet med alla förberedelser inför och med julgransdansen. Även tomtemor och tomtefar fick välförtjänta applåder.

Långväga dansande syntes också till. Barn i alla åldrar gladdes runt granen. Även de barn, som inte kan gå än, verkade vilja dansa.

Marianne Andersson hälsade välkommen och inbjöd samtliga till både dans och lottköp. Maud Mithander Andersson ledde lekarna med sedvanlig gnista.

Barnvänliga vinster

Efter en rejäl dos med danskultur fick deltagarna möjlighet till fika med hembakt bröd. Barnen serverades fika av S-kvinnorna. Därefter hölls dragning på två hundra lotter för vuxna. Tomtemor drog vinnarna. Fyra hundra barnvänliga vinster fann sina ägare på direkten.

Efter det var det dags för mera dans i väntan på den nya tomten, som taktfast kom in, när barnen sjöng. Tomtefar kom klivandes från Tomtehöjden. Han hade en stor säck med fruktpåsar, som han delade ut till väntande barn. Coop Konsum i Lesjöfors hade skänkt frukt till påsarna.

En liten gosse ville krama tomten. Det gick också bra! En annan ville inte vara nära tomten, utan skickade sin snälla mamma för att hämta påsen. Alla blev glada och nöjda. Så var julen utdansad i Lesjöfors.

Som avslutning föreslog tomtemor, att Lesjöfors S-kvinnor skulle få en varm applåd som tack för arbetet med alla förberedelser inför och med julgransdansen. Även tomtemor och tomtefar fick välförtjänta applåder.