2016-01-07 19:02

2016-01-07 19:02

32-åring greps för övergrepp i rättssak

FILIPSTAD

En 32-årig man greps på torsdagseftermiddagen misstänkt för övergrepp i rättssak.

Det var i samband med ett bråk mellan mannen och hans flickvän i en lägenhet i Filipstad brottet begicks.

Den 34-åriga kvinnan ville i samband med bråket lämna lägenheten, men tilläts inte göra det för pojkvännen. Hon ringde då polisen, och det var i samband med det som mannen hotade kvinnan och sa att han skulle döda henne när polisen varit där.

– Det är ju ett olaga hot i botten, men eftersom mannen försökte få kvinnan att låta bli att ringa polisen rubriceras det hela som övergrepp i rättssak, säger Bjarne Andersson, länsvakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Mannen greps och fördes till polishuset för förhör.

Det var i samband med ett bråk mellan mannen och hans flickvän i en lägenhet i Filipstad brottet begicks.

Den 34-åriga kvinnan ville i samband med bråket lämna lägenheten, men tilläts inte göra det för pojkvännen. Hon ringde då polisen, och det var i samband med det som mannen hotade kvinnan och sa att han skulle döda henne när polisen varit där.

– Det är ju ett olaga hot i botten, men eftersom mannen försökte få kvinnan att låta bli att ringa polisen rubriceras det hela som övergrepp i rättssak, säger Bjarne Andersson, länsvakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Mannen greps och fördes till polishuset för förhör.