2016-01-05 10:06

2016-01-05 10:06

Regionen utreder svar om kontanter

FILIPSTAD

Regiondirektören har fått i uppdrag att utarbeta ett svar på en motion från Anders Nilsson och Ann-Marie Wallouch (V).

I motionen skriver de om kontanthanteringen som många banker slutat med och föreslår att Region Värmland ska driva frågan med krav på att banker ska hantera reda pengar. Den kampen kunde Region Värmland ta tillsammans med bland andra Handelskammaren, anser de båda vänsterpartisterna.

”En bank utan kontanter är som en bensinmack utan bensin! Det är ju hål i huvudet”, sa Anders Nilsson i en FT-intervju i samband med att motionen lämnades in i slutet av oktober.

I motionen skriver de om kontanthanteringen som många banker slutat med och föreslår att Region Värmland ska driva frågan med krav på att banker ska hantera reda pengar. Den kampen kunde Region Värmland ta tillsammans med bland andra Handelskammaren, anser de båda vänsterpartisterna.

”En bank utan kontanter är som en bensinmack utan bensin! Det är ju hål i huvudet”, sa Anders Nilsson i en FT-intervju i samband med att motionen lämnades in i slutet av oktober.