2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

Värmlands bästa ord sökes

FILIPSTAD: Tyck till! Vilket är Värmlands vackraste ord?

Vilket är värmländskans vackraste ord?
Nu börjar jakten.

Svenska Dagbladet efterlyste under sommaren svenska språkets vackraste ord. Eftersom vi på FT saknade såväl ”åvävla” som ”görgôtt” i finalfältet, är vi nu redo att ta nya tag för en mer rättmätig lista.

Vi på FT tar vårt ansvar för den värmländska stoltheten och går ut med en egen efterlysning, lagom till det nya året.

Vilket är det vackraste ordet i värmländskan?

Mejla ditt förslag, gärna med en motivering, till kontakt@filipstadstidning.se. Det finns så klart flera olika dialekter inom Värmland, så skriv gärna också varifrån just din värmländska variant kommer.

Och, ifall nån händelsevis skulle undra, det enligt Svenska Dagbladets undersökning vackraste svenska ordet, blev ”förgätmigej”.

Svenska Dagbladet efterlyste under sommaren svenska språkets vackraste ord. Eftersom vi på FT saknade såväl ”åvävla” som ”görgôtt” i finalfältet, är vi nu redo att ta nya tag för en mer rättmätig lista.

Vi på FT tar vårt ansvar för den värmländska stoltheten och går ut med en egen efterlysning, lagom till det nya året.

Vilket är det vackraste ordet i värmländskan?

Mejla ditt förslag, gärna med en motivering, till kontakt@filipstadstidning.se. Det finns så klart flera olika dialekter inom Värmland, så skriv gärna också varifrån just din värmländska variant kommer.

Och, ifall nån händelsevis skulle undra, det enligt Svenska Dagbladets undersökning vackraste svenska ordet, blev ”förgätmigej”.