2015-12-29 12:33

2015-12-29 12:33

Vad stassarna söker

FILIPSTAD: Eniro presenterar årets sökstatistik

Posten var Filipstads mest eftersökta företag under 2015 – men bland bubblarna finns så väl en pizzeria som en chipsfabrik.
Det visar sökstatistiken från Eniro.

Sökföretaget Eniro har tagit fram två listor för FT. En handlar om företagsnamn och liknande, den andra om alla sökord som folk sökt efter på Eniro-sajten under året (eller noga räknat fram till mitten av december, då statistiken togs fram) – och på båda listorna handlar det om sökningar knutna till Filipstad.

Posten går i topp

I topp på företagslistan är posten Filipstad. Söker man på det får man numera upp Postnord efter namnbytet, men i vilket fall är detta den obestridliga toppsökningen i år med så gott som dubbelt upp i sökningar (319) mot tvåan (161). På andraplatsen på denna företagslistan finns sökningen ”bvc barnavårdscentral” och på tredje plats OLW.

Lite längre ner på Eniro-listan finns såväl La Strada som Samhall, men också Fenix (loppmarknaden) hamnar högt.

Sök utan träff

Taxi hamnar på åttonde plats på Filipstads söklista, men den som söker där lär inte finna, i alla fall inte lokalt: överst när man gör den sökningen landar Taxikurir i Karlstad, följt av Sälenfjällen taxi och Taxi Sälen. ”Din sökning i Filipstad gav ingen träff, därför har vi utvidgat sökområdet” är beskedet på Enirosajten.

Många letar frisör

På listan över alla sökord landar sökningar på frisörer och hårvård. Sedan följer posten, restauranger, massage och Dennicketorp, tätt följt av behandlingshem.

Man kan av denna lista också lista(!) ut att fler söker rörmokare än brandstation, fler söker sotare än glasmästeri och att leksaksaffär är mer eftersökt än trädfällning. Notabelt är också att både sjukgymnast och massage landar just över försäkringskassan på listan, med placeringar efter plats 20, medan både ”vårdcentral”, ”nya vårdcentralen” och ”vårdcentralen”, seglar in högre upp på listan.

Många söker bo

En glad nyhet är också att det uppenbarligen finns många som vill bo i Filipstad: ”lediga lägenheter” är den åttonde populäraste Filipstadssökningen på Eniro.

Sökföretaget Eniro har tagit fram två listor för FT. En handlar om företagsnamn och liknande, den andra om alla sökord som folk sökt efter på Eniro-sajten under året (eller noga räknat fram till mitten av december, då statistiken togs fram) – och på båda listorna handlar det om sökningar knutna till Filipstad.

Posten går i topp

I topp på företagslistan är posten Filipstad. Söker man på det får man numera upp Postnord efter namnbytet, men i vilket fall är detta den obestridliga toppsökningen i år med så gott som dubbelt upp i sökningar (319) mot tvåan (161). På andraplatsen på denna företagslistan finns sökningen ”bvc barnavårdscentral” och på tredje plats OLW.

Lite längre ner på Eniro-listan finns såväl La Strada som Samhall, men också Fenix (loppmarknaden) hamnar högt.

Sök utan träff

Taxi hamnar på åttonde plats på Filipstads söklista, men den som söker där lär inte finna, i alla fall inte lokalt: överst när man gör den sökningen landar Taxikurir i Karlstad, följt av Sälenfjällen taxi och Taxi Sälen. ”Din sökning i Filipstad gav ingen träff, därför har vi utvidgat sökområdet” är beskedet på Enirosajten.

Många letar frisör

På listan över alla sökord landar sökningar på frisörer och hårvård. Sedan följer posten, restauranger, massage och Dennicketorp, tätt följt av behandlingshem.

Man kan av denna lista också lista(!) ut att fler söker rörmokare än brandstation, fler söker sotare än glasmästeri och att leksaksaffär är mer eftersökt än trädfällning. Notabelt är också att både sjukgymnast och massage landar just över försäkringskassan på listan, med placeringar efter plats 20, medan både ”vårdcentral”, ”nya vårdcentralen” och ”vårdcentralen”, seglar in högre upp på listan.

Många söker bo

En glad nyhet är också att det uppenbarligen finns många som vill bo i Filipstad: ”lediga lägenheter” är den åttonde populäraste Filipstadssökningen på Eniro.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.