2015-12-18 15:45

2015-12-18 15:45

Tjuvar stal julklappar vid inbrott i villa

FILIPSTAD: Polisen befarar ny inbrottsvåg

Mitt på blanka eftermiddagen slog tjuven till.
Villaägarna var borta hemifrån några timmar - när de kom tillbaka var hela huset genomsökt och bland det som försvann finns både smycken och inslagna julpaket.

Någon gång mellan halv ett och fyra på torsdagseftermiddagen skedde inbrottet i en villa i centrala Filipstad. De som bor i huset var ute och möttes av en ytterst tråkig syn när de kom hem efter några timmar.

– Någon har varit där och lyft ut glaskassetten ur ett fönster på baksidan av huset. Sedan har de letat igenom hela huset och det som fattas är smycken, en Iphone och julklappspaket, säger Ulf Sjöö, stationsbefäl vid Filipstadspolisen.

”Håll extra uppsikt”

Han befarar att en inbrottsvåg som den senaste tiden sköljt över Storfors, Kristinehamn och Karlskoga nu kan ha kommit även till Filipstadsområdet. Därför uppmanar han till vaksamhet, inte minst med tanke på att jultiden närmar sig.

– Ta och håll lite extra uppsikt. Jul är ju tyvärr en typisk inbrottshelg också i vanliga fall, säger Ulf Sjöö.

Att ett inbrott sker på dagtid är inte något som förvånar en rutinerad polis.

– Det är ganska vanligt och det är bra om folk tänker på det, till exempel om man ser något i kvarteret: bilar som inte ska vara där eller folk som stryker omkring. Inbrott sker ofta dagtid. Nattetid är det ju oftare folk hemma. Så folk kan gärna vara lite vaksamma, även dagtid och inte bara kvälls- och nattetid.

Be grannen om hjälp

Har man planer på att resa bort under julhelgen är det en god idé att be en granne om hjälp. Också själv kan man göra en del för att lura tjuven, så att det inte blir så uppenbart att ingen är hemma i huset.

– Det kan vara bra om grannen kanske kan ställa en bil vid tomten bredvid. Och ha gärna timer på några lampor.

Någon gång mellan halv ett och fyra på torsdagseftermiddagen skedde inbrottet i en villa i centrala Filipstad. De som bor i huset var ute och möttes av en ytterst tråkig syn när de kom hem efter några timmar.

– Någon har varit där och lyft ut glaskassetten ur ett fönster på baksidan av huset. Sedan har de letat igenom hela huset och det som fattas är smycken, en Iphone och julklappspaket, säger Ulf Sjöö, stationsbefäl vid Filipstadspolisen.

”Håll extra uppsikt”

Han befarar att en inbrottsvåg som den senaste tiden sköljt över Storfors, Kristinehamn och Karlskoga nu kan ha kommit även till Filipstadsområdet. Därför uppmanar han till vaksamhet, inte minst med tanke på att jultiden närmar sig.

– Ta och håll lite extra uppsikt. Jul är ju tyvärr en typisk inbrottshelg också i vanliga fall, säger Ulf Sjöö.

Att ett inbrott sker på dagtid är inte något som förvånar en rutinerad polis.

– Det är ganska vanligt och det är bra om folk tänker på det, till exempel om man ser något i kvarteret: bilar som inte ska vara där eller folk som stryker omkring. Inbrott sker ofta dagtid. Nattetid är det ju oftare folk hemma. Så folk kan gärna vara lite vaksamma, även dagtid och inte bara kvälls- och nattetid.

Be grannen om hjälp

Har man planer på att resa bort under julhelgen är det en god idé att be en granne om hjälp. Också själv kan man göra en del för att lura tjuven, så att det inte blir så uppenbart att ingen är hemma i huset.

– Det kan vara bra om grannen kanske kan ställa en bil vid tomten bredvid. Och ha gärna timer på några lampor.