2015-12-16 17:10

2015-12-16 17:10

Gjorde inbrott hos bekant– dömd för grov stöld

FILIPSTAD: 32-åring man får längre fängelsestraff

På tredje försöket lyckades den 32-årige mannen göra inbrott hemma hos en bekant.
När polisen fann honom låg han och sov i en säng i huset han tagit sig in i.
Nu har 32-åringen fått sin dom.

Händelsen utspelade sig på en ort inom Filipstads kommun i juni förra året.

Mannen som bor i huset tillsammans med sin fru och barn, upptäckte sent en kväll när de skulle lägga sig, att en bil stannat på deras uppfart. Mannen såg då samtidigt genom fönstret hur en person med en lampa tagit sig in i grannens friggebod.

Mannen larmade polisen som dök upp på platsen efter ungefär en halvtimme. Enligt mannen ska patrullen då ha gripit en kvinna som satt i den parkerade bilen samtidigt som 32-åringen, som var den som rotade runt på tomten, lämnade platsen.

Familjen gick och lade sig. Det dröjde dock inte länge förrän 32-åringen var tillbaka på platsen, denna gång upptäckte mannen att han tagit sig in i garaget. Polis tillkallades igen och 32-åringen försvann än en gång platsen.

Mannens familj hade då fått nog, de lämnade huset och återvände inte förrän nästa dag. Synen som mötte dem då var att alla dörrar till huset stod öppna, saker hade enligt mannen burits ut på gräsmattan och en del hade lags i 32-åringens bil. Inne i huset fann polisen sedan den 32-årige mannen sovandes i en säng.

32-åringen har i förhör sagt att han kommit hem till mannen för att prata med honom då de är bekanta sedan tidigare. Han har hela tiden nekat till stöld.

32-åringen är dömd sedan tidigare och förekommer under 49 punkter i belastningsregistret. Senast han dömdes för bland annat rån och narkotikabrott var i april i år, straffet utdömdes då till fängelse i ett år och fyra månader. I och med denna dom dömdes mannen till ytterligare två månaders fängelse.

Händelsen utspelade sig på en ort inom Filipstads kommun i juni förra året.

Mannen som bor i huset tillsammans med sin fru och barn, upptäckte sent en kväll när de skulle lägga sig, att en bil stannat på deras uppfart. Mannen såg då samtidigt genom fönstret hur en person med en lampa tagit sig in i grannens friggebod.

Mannen larmade polisen som dök upp på platsen efter ungefär en halvtimme. Enligt mannen ska patrullen då ha gripit en kvinna som satt i den parkerade bilen samtidigt som 32-åringen, som var den som rotade runt på tomten, lämnade platsen.

Familjen gick och lade sig. Det dröjde dock inte länge förrän 32-åringen var tillbaka på platsen, denna gång upptäckte mannen att han tagit sig in i garaget. Polis tillkallades igen och 32-åringen försvann än en gång platsen.

Mannens familj hade då fått nog, de lämnade huset och återvände inte förrän nästa dag. Synen som mötte dem då var att alla dörrar till huset stod öppna, saker hade enligt mannen burits ut på gräsmattan och en del hade lags i 32-åringens bil. Inne i huset fann polisen sedan den 32-årige mannen sovandes i en säng.

32-åringen har i förhör sagt att han kommit hem till mannen för att prata med honom då de är bekanta sedan tidigare. Han har hela tiden nekat till stöld.

32-åringen är dömd sedan tidigare och förekommer under 49 punkter i belastningsregistret. Senast han dömdes för bland annat rån och narkotikabrott var i april i år, straffet utdömdes då till fängelse i ett år och fyra månader. I och med denna dom dömdes mannen till ytterligare två månaders fängelse.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.