2015-12-09 11:08

2015-12-09 11:08

Klassiker i pepparkaksvariant

LÄSARBILD: Stadshotellet återuppbyggt - i pepparkaksdeg

Stadshotellet revs på 70-talet men nu har det återuppstått – i ett kök i Göteborg, i form av ett pepparkakshus.

Peter Winroth är arkitekten bakom verket., Han är ofta i Filipstad berättar han och ett gammal vykort inspirerade honom till bygget. ”På ett gammalt vykort fick jag se stan före rivningsvågen på 60-talet. Jag fastnade då för Stadshotellet och detta gav mig inspiration till att bygga ett hotell i pepparkaksdeg med det fina hotellet som inspiration” berättar han i ett mejl till FT. Originalhotellet revs 1976 och risken är väl att kakhotellet går samma väg efter jul – det ser riktigt smarrigt ut!

Peter Winroth är arkitekten bakom verket., Han är ofta i Filipstad berättar han och ett gammal vykort inspirerade honom till bygget. ”På ett gammalt vykort fick jag se stan före rivningsvågen på 60-talet. Jag fastnade då för Stadshotellet och detta gav mig inspiration till att bygga ett hotell i pepparkaksdeg med det fina hotellet som inspiration” berättar han i ett mejl till FT. Originalhotellet revs 1976 och risken är väl att kakhotellet går samma väg efter jul – det ser riktigt smarrigt ut!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.