2015-12-07 13:57

2015-12-07 13:57

Körerna sjöng in julen

MUSIK: Konserter i både Brattfors och Nordmark

Körerna i Brattfors och Nordmark sjöng in julen under söndagen.

I söndags kväll bjöd kyrkokörerna i Brattfors och Nordmark på två julkonserter i de båda kyrkorna. Tillsammans med solisterna Clas Grumer på trumpet och Lena Magnusson på dragspel, sång och piano bjöd de på en stämningsfull och omväxlande konsertprogram.

Inledde glatt

Med körledaren Katre Lehtsaar-Helmersson vid pianot inledde kören konserten med en glad adventssång ”Han kommer”. Sången ”En stjärna vandrade” berättade om julnattens under, som trots krig och svält i världen skänker tröst och hopp i mörkret.

Klappade takten

Tillsammans med solisterna på trumpet och dragspel sjöng kören även vackert klingande ”En stjärna lyser så klar” och stämningsfulla ”White Christmas”. Clas och Lena framförde som solostycken bland annat ett potpurri av flera välkända julsånger.

Glada ”Trettondagsvalsen” på dragspel fick alla i kyrkan att klappa takten till musiken.

Det omväxlande och innerliga konsertprogrammet avslutades av alla medverkande med ”Stilla natt” och med Lena som sångsolist den mäktiga ”O, helga natt”.

Varma applåder

Konserterna var mycket uppskattade och publiken tackade för sångerna och musiken med många varma applåder.

I söndags kväll bjöd kyrkokörerna i Brattfors och Nordmark på två julkonserter i de båda kyrkorna. Tillsammans med solisterna Clas Grumer på trumpet och Lena Magnusson på dragspel, sång och piano bjöd de på en stämningsfull och omväxlande konsertprogram.

Inledde glatt

Med körledaren Katre Lehtsaar-Helmersson vid pianot inledde kören konserten med en glad adventssång ”Han kommer”. Sången ”En stjärna vandrade” berättade om julnattens under, som trots krig och svält i världen skänker tröst och hopp i mörkret.

Klappade takten

Tillsammans med solisterna på trumpet och dragspel sjöng kören även vackert klingande ”En stjärna lyser så klar” och stämningsfulla ”White Christmas”. Clas och Lena framförde som solostycken bland annat ett potpurri av flera välkända julsånger.

Glada ”Trettondagsvalsen” på dragspel fick alla i kyrkan att klappa takten till musiken.

Det omväxlande och innerliga konsertprogrammet avslutades av alla medverkande med ”Stilla natt” och med Lena som sångsolist den mäktiga ”O, helga natt”.

Varma applåder

Konserterna var mycket uppskattade och publiken tackade för sångerna och musiken med många varma applåder.