2015-12-04 15:52

2015-12-04 15:52

49 000 har flutit in på tre veckor

NORDMARK: Insamling till Folkets hus-renoveringen går som tåget

För tre veckor sedan startade insamlingen, ”De kaller oss Nordmarkinger”. En insamling med syftet att rädda Folkets hus i Nordmark som är i stort behov av renovering.

– Första dagen kom det in 12 000 kronor och nu är vi uppe 49 000 kronor, säger Annelie Tilkku.

Lotterier, auktioner och flygbladsutdelning i alla brevlådor från Stjälpet till Nordmark har nu gett stora pengar till insamlingen som ska rädda Folkets hus i Nordmark. Initiativtagaren Annelie Tilkku är mycket glad.

– Coop i Filipstad har nu skänkt en stor varukorg som vi ska lotta ut i helgen, säger Annelie Tilkku. Hur mycket som kommer in på det är oklart, men pengarna går direkt in till Folkets hus-insamlingen.

Fint gehör

– Vi har fått ett fint gehör för den här insamlingen som ska rädda Folkets hus i Nordmark, säger Annelie Tilkku. En Nordmarksbo har skänkt 5 000 kronor och det är fantastiskt. Lika fantastiskt är det när det kommer in pengar från Holland och Danmark, från folk som har hus eller sommarstugor här. Det visar att de trivs här och vill värna om bygden. Vi har också fått pengar från en kvinna i Lofoten i Norge, vars föräldrar bodde i Nordmark på 1970-talet.

Vardagshjältar

49 000 kronor på tre veckor är mycket pengar och Annelie Tilkku tror inte att det är stopp med det.

– Alla har inte Facebook och därför har Rolf Löf gjort flygblad som han delat ut till 247 hushåll från Stjälpet till Nordmark, säger Tilkku. Han är en som jag kallar en riktig vardagshjälte och nu ska vi göra en tavla med namnen på alla som har bidragit.

Annelie Tilkku avslutar med att säga att alla bäckar små blir till sista en stor å.

– Alla bidrag är välkomna till den här insamlingen, säger Annelie Tilkku. Små bidrag är lika välkomna som stora.

Lotterier, auktioner och flygbladsutdelning i alla brevlådor från Stjälpet till Nordmark har nu gett stora pengar till insamlingen som ska rädda Folkets hus i Nordmark. Initiativtagaren Annelie Tilkku är mycket glad.

– Coop i Filipstad har nu skänkt en stor varukorg som vi ska lotta ut i helgen, säger Annelie Tilkku. Hur mycket som kommer in på det är oklart, men pengarna går direkt in till Folkets hus-insamlingen.

Fint gehör

– Vi har fått ett fint gehör för den här insamlingen som ska rädda Folkets hus i Nordmark, säger Annelie Tilkku. En Nordmarksbo har skänkt 5 000 kronor och det är fantastiskt. Lika fantastiskt är det när det kommer in pengar från Holland och Danmark, från folk som har hus eller sommarstugor här. Det visar att de trivs här och vill värna om bygden. Vi har också fått pengar från en kvinna i Lofoten i Norge, vars föräldrar bodde i Nordmark på 1970-talet.

Vardagshjältar

49 000 kronor på tre veckor är mycket pengar och Annelie Tilkku tror inte att det är stopp med det.

– Alla har inte Facebook och därför har Rolf Löf gjort flygblad som han delat ut till 247 hushåll från Stjälpet till Nordmark, säger Tilkku. Han är en som jag kallar en riktig vardagshjälte och nu ska vi göra en tavla med namnen på alla som har bidragit.

Annelie Tilkku avslutar med att säga att alla bäckar små blir till sista en stor å.

– Alla bidrag är välkomna till den här insamlingen, säger Annelie Tilkku. Små bidrag är lika välkomna som stora.