2015-11-30 16:27

2015-11-30 16:27

Luvor och tjocksockor behövdes

FILIPSTAD: Gråkall inledning på skyltsöndagen i Filipstad

Rött. Det var ganska många rödklädda ungar med i söndagens tomteparad i Filipstad. Samling vid busstationen och sedan ”tippades det och tappades” traditionsenligt längs Viktoriagatan fram till stora torget. Det enda som saknades var kanske lite snö för att lysa upp samhället ännu mer

När tomteparaden startade i söndags eftermiddag var det inte många människor ute. Kylan var nog boven då det stundtals blåste kallt. Det är företagarna som arrangerar Tomteparaden som enligt uppgift i år fyller tio år. Allt eftersom kom rödklädda barn för att vänta på att tomtemor och tomtefar skulle dyka upp.

Tomteparaden inleddes med tomtemor och tomfar i spetsen som ledde sången ”Tipp tapp tippetippe tipp tapp” när paraden gick på Viktoriagatan. Vid torget hoppade tomtemor och tomtefar upp på scenen och tog emot önskelistor från barnen och delade ut godis. I korgen hade tomtemor fått en rad önskelistor och om några veckor får barnen veta om deras önskningar slår in eller inte.

Red Sunday

Runt om i stans skyltfönster märktes det att julen närmar sig, Vackert dekorerade för att förhöja den stämning som brukar infinna sig den här tiden på året. Här och var lyste marschaller längs gatorna. I fredags var det Black Friday och många affärskedjor lockade kunderna med extra billiga priser. I Filipstad handlade helgen om Red Sunday. Inte minst för alla tomtenissar i tomteparaden som hade fina röda luvor. Rött är också en varm färg och det behövdes verkligen den här dagen.

När tomteparaden startade i söndags eftermiddag var det inte många människor ute. Kylan var nog boven då det stundtals blåste kallt. Det är företagarna som arrangerar Tomteparaden som enligt uppgift i år fyller tio år. Allt eftersom kom rödklädda barn för att vänta på att tomtemor och tomtefar skulle dyka upp.

Tomteparaden inleddes med tomtemor och tomfar i spetsen som ledde sången ”Tipp tapp tippetippe tipp tapp” när paraden gick på Viktoriagatan. Vid torget hoppade tomtemor och tomtefar upp på scenen och tog emot önskelistor från barnen och delade ut godis. I korgen hade tomtemor fått en rad önskelistor och om några veckor får barnen veta om deras önskningar slår in eller inte.

Red Sunday

Runt om i stans skyltfönster märktes det att julen närmar sig, Vackert dekorerade för att förhöja den stämning som brukar infinna sig den här tiden på året. Här och var lyste marschaller längs gatorna. I fredags var det Black Friday och många affärskedjor lockade kunderna med extra billiga priser. I Filipstad handlade helgen om Red Sunday. Inte minst för alla tomtenissar i tomteparaden som hade fina röda luvor. Rött är också en varm färg och det behövdes verkligen den här dagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.