2015-11-30 13:16

2015-11-30 13:16

Ebba Valler är lucia

LESJÖFORS: Stor julmarknad i Lesjöfors Folkets hus

Det var tätt med försäljare på årets julmarknad i Lesjöfors. P det stora dansgolvet samt i foajén och på utsidan fanns det försäljning. Julpynt som kransar och annat mötte de många som tagit sig till Folkets hus denna skyltsöndag.

Lesjöfors luciakandidater Moa Andersson, Saga Vidman, Julia Isaksson och Ebba Valler hade fullt upp när de skötte kaffeserveringen vid söndagens julmarknad.

Jobbade hårt

– Tjejerna har jobbat hårt hela dagen och skött serveringen, säger Maria Lindgren. Klockan fyra är det dags för oss att räkna samman de röster som kommit och tala om vem som ska bära ljuskronan i år. Folk har fått lämna röstsedlar på Ica och Konsum och sedan har det funnits möjlighet att lämna sina röster här i dag.

Mycket att välja på

Besökarna, och det var många, på julmarknaden i Lesjöfors hade mycket att välja på när det gällde hantverk av olika slag. Granrisdoften slog emot besökarna när de öppnade dörren till Folkets hus. Hemstickade vantar och sockor väntade på nya ägare liksom hemvävda mattor och löpare. Trevlig stämning rådde i väntan på att julmarknaden skulle avslutas med att presentera årets Lucia.

Klockan närmade sig 16.00 och det var dags räkna luciarösterna. Rösträknarna tog urnorna med sig och försvann en våning upp i Folkets hus. Efter 20 minuter stod klart att Ebba Valler, kandidat nummer fyra, hade fått flest röster bland det 463 röster som lämnats in.

Lesjöfors luciakandidater Moa Andersson, Saga Vidman, Julia Isaksson och Ebba Valler hade fullt upp när de skötte kaffeserveringen vid söndagens julmarknad.

Jobbade hårt

– Tjejerna har jobbat hårt hela dagen och skött serveringen, säger Maria Lindgren. Klockan fyra är det dags för oss att räkna samman de röster som kommit och tala om vem som ska bära ljuskronan i år. Folk har fått lämna röstsedlar på Ica och Konsum och sedan har det funnits möjlighet att lämna sina röster här i dag.

Mycket att välja på

Besökarna, och det var många, på julmarknaden i Lesjöfors hade mycket att välja på när det gällde hantverk av olika slag. Granrisdoften slog emot besökarna när de öppnade dörren till Folkets hus. Hemstickade vantar och sockor väntade på nya ägare liksom hemvävda mattor och löpare. Trevlig stämning rådde i väntan på att julmarknaden skulle avslutas med att presentera årets Lucia.

Klockan närmade sig 16.00 och det var dags räkna luciarösterna. Rösträknarna tog urnorna med sig och försvann en våning upp i Folkets hus. Efter 20 minuter stod klart att Ebba Valler, kandidat nummer fyra, hade fått flest röster bland det 463 röster som lämnats in.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.