2015-11-21 06:00

2015-11-21 06:00

Filipstad rent av ganska bra

FILIPSTAD: Skräpplockning lönar sig

Filipstad är en ganska ren stad – jämfört med läget i andra kommuner. När stiftelsen ”Håll Sverige rent” sätter betyg på kommunerna landar Filipstads kommun på 127:e plats av de 290 svenska kommunerna.

– Många kommuner i Sverige driver fantastiska skräpplockarkampanjer och arbetar strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Det vill vi uppmärksamma, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Däri berättas att Borås är bäst i Sverige på att hålla rent. Rankingen baseras bland annat på antalet skräpplockare i skräpplockarkampanjen samt enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning.

– De kommuner som toppar Håll Sverige Rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen.

– Många kommuner i Sverige driver fantastiska skräpplockarkampanjer och arbetar strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Det vill vi uppmärksamma, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Däri berättas att Borås är bäst i Sverige på att hålla rent. Rankingen baseras bland annat på antalet skräpplockare i skräpplockarkampanjen samt enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning.

– De kommuner som toppar Håll Sverige Rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.