2015-11-17 15:30

2015-11-17 15:55

Hällefors vill ta paus från asylsökande barn

HÄLLEFORS: Stopp för ensamkommande i ett halvår?

Situationen är så ansträngd inom Hällefors kommuns skolor och omsorg, att kommunen borde försöka ta paus från ensamkommande flyktingbarn under ett halvår.
Det föreslår Christina Johansson (M) och har omsorgsutskottet bakom sig.

Frågan kommer upp till beslut när kommunstyrelsen möts på tisdag i nästa vecka. Förslaget om en paus kommer från Christina Johansson, som anser att kommunen är hårt belastad inom både skola och omsorg men anledning av mottagandet av ensamkommande flyktingbarn.

Hon vill därför att kommunen ska skriva till länsstyrelsen och Migrationsverket och be om anstånd med att ta emot nya ensamkommande barn under sex månader, för att kunna ta hand om de ärenden man redan har i gång på ett bra sätt.

När frågan var uppe som extraärende i omsorgsutskottet nyligen, ställde sig utskottet bakom förslaget att försöka sätta stopp för fler ensamkommande flyktingbarn under ett halvår. Nu ska kommunstyrelsen avgöra om kommunförvaltningen ska få i uppdrag att sätta samman en skrivelse att skicka till de båda myndigheterna.

Frågan kommer upp till beslut när kommunstyrelsen möts på tisdag i nästa vecka. Förslaget om en paus kommer från Christina Johansson, som anser att kommunen är hårt belastad inom både skola och omsorg men anledning av mottagandet av ensamkommande flyktingbarn.

Hon vill därför att kommunen ska skriva till länsstyrelsen och Migrationsverket och be om anstånd med att ta emot nya ensamkommande barn under sex månader, för att kunna ta hand om de ärenden man redan har i gång på ett bra sätt.

När frågan var uppe som extraärende i omsorgsutskottet nyligen, ställde sig utskottet bakom förslaget att försöka sätta stopp för fler ensamkommande flyktingbarn under ett halvår. Nu ska kommunstyrelsen avgöra om kommunförvaltningen ska få i uppdrag att sätta samman en skrivelse att skicka till de båda myndigheterna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.