2015-11-16 16:31

2015-11-16 16:31

23 000 på fyra dagar

NORDMARK: Samlar pengar till renovering av Nordmarks Folkets hus

Folk skriver och tycker en massa på Facebook och sedan blir det inget – men det stämmer inte när det gäller insamling av pengar till renovering av Folkets hus i Nordmark. Efter en idé från Morgan Jansson startade insamlingen och redan första dagen fanns det 12 000 kronor insamlade.

Stryrelsen för Nordmarks Folkets hus rapporterade via FT och kallade Nordmarksborna till krismöte den 11 november. Nu har idéerna kommit in och Morgan Jansson födde idén om att starta en insamling för att kunna reparera fastigheten i Nordmark.

Från idé till handling

– En del hade skrivit på Nordmarkssidan och folk skriver och sedan blir det inget mer, säger Annelie Tilkku som är aktiv i den startade insamlingen. För fem dagar sedan kom Morgan Jansson med idén om att starta en insamling och det gjorde vi via en facebooksida. Första dagen kom det in 12 000 kronor och när dag två var över fanns det 19 000 kronor insamlade.

– Tanken med insamlingen är att vi ska kunna brädfodra fastigheten och sedan rödmåla den med äkta Falu rödfärg och vita knutar som det var en gång i tiden, säger Annelie Tilkku. Som jag ser börjar fler och fler att engagera sig och faktiskt många som inte längre bor i Nordmark, men har gjort det.

Annelie Tilkku berättar on Rolf Löf, tidigare frilansjournalist på FT, som nu jobbar med att informera alla i Nordmark med flygblad då alla inte har facebook.

– Rolf Löf har jobbat flera dagar med att trycka upp och dela ut flygblad till hushållen i Nordmark, berättar Anneli Tilkku. Han gör ett enormt jobb de här dagarna som vi hoppas mycket på.

Bidra med det man kan

Fram till i dag, måndag, har det kommit in 23 000 kronor till insamlingen.

– VI gick ut med 500 kronor från början, men det kanske är för mycket för många och då kan man bidra med det man kan, säger Annelie Tilkku. En företagare i Filipstad Niklas Lindman på Vital gym har bidragit med 2 000 kronor. Vi fortsätter insamlingen och jag tänker sätta mig ner för att hitta sponsorer till renoveringen.

– Från början blev det mycket pengar direkt, men kan vi få in 1 000 kronor och dagen i 30 dagar, så blir mycket pengar, säger Annelie Tilkku. Jag tror att vi kommer att gå i land med det.

Stryrelsen för Nordmarks Folkets hus rapporterade via FT och kallade Nordmarksborna till krismöte den 11 november. Nu har idéerna kommit in och Morgan Jansson födde idén om att starta en insamling för att kunna reparera fastigheten i Nordmark.

Från idé till handling

– En del hade skrivit på Nordmarkssidan och folk skriver och sedan blir det inget mer, säger Annelie Tilkku som är aktiv i den startade insamlingen. För fem dagar sedan kom Morgan Jansson med idén om att starta en insamling och det gjorde vi via en facebooksida. Första dagen kom det in 12 000 kronor och när dag två var över fanns det 19 000 kronor insamlade.

– Tanken med insamlingen är att vi ska kunna brädfodra fastigheten och sedan rödmåla den med äkta Falu rödfärg och vita knutar som det var en gång i tiden, säger Annelie Tilkku. Som jag ser börjar fler och fler att engagera sig och faktiskt många som inte längre bor i Nordmark, men har gjort det.

Annelie Tilkku berättar on Rolf Löf, tidigare frilansjournalist på FT, som nu jobbar med att informera alla i Nordmark med flygblad då alla inte har facebook.

– Rolf Löf har jobbat flera dagar med att trycka upp och dela ut flygblad till hushållen i Nordmark, berättar Anneli Tilkku. Han gör ett enormt jobb de här dagarna som vi hoppas mycket på.

Bidra med det man kan

Fram till i dag, måndag, har det kommit in 23 000 kronor till insamlingen.

– VI gick ut med 500 kronor från början, men det kanske är för mycket för många och då kan man bidra med det man kan, säger Annelie Tilkku. En företagare i Filipstad Niklas Lindman på Vital gym har bidragit med 2 000 kronor. Vi fortsätter insamlingen och jag tänker sätta mig ner för att hitta sponsorer till renoveringen.

– Från början blev det mycket pengar direkt, men kan vi få in 1 000 kronor och dagen i 30 dagar, så blir mycket pengar, säger Annelie Tilkku. Jag tror att vi kommer att gå i land med det.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.