2015-11-12 14:32

2015-11-12 14:33

Fall framåt för Filipstad

ISHOCKEY: Filipstad–Grums 4–5 efter förlängning

Om Filipstad spelar som det gjorde i den andra perioden mot Grums under resten av säsongen kommer laget att plocka många poäng framöver.
– Ja, vår andraperiod var magisk, säger forwarden Sammy Svensson när han tänker på spelet som ledde till att hans Filipstad kunde vända ett 0–2-underläge till ett 3–2-överläge.
Dock skulle gästande Grums få sista ordet i matchen.

När Grums satte segerpucken, 5–4 med 20 sekunder kvar av förlängningen, innebar det att laget tog över serieledningen i division 2 C från Åmål.

Således var det inget dåligt lag som Filipstad plockade en poäng av i onsdags kväll.

– Så är det, Grums har ett bra lag. Men i den här serien kan alla lag slå varandra. I vår första match mot Grums den här säsongen förlorade vi med 2–8 på bortaplan, men jag kände redan då att skillnaden inte var så stor som sex mål och att vi inte var sämre än dem, säger Sammy Svensson.

Billiga mål bakåt

Att Filipstad har haft svårt att vinna hittills den här säsongen har bottnat i att laget haft svårt att få utdelning på sina målchanser. Laget har skjutit många skott på mål, men ofta gjort det lätt för motståndarlagens målvakter genom att skjuta rakt på dem, att inte tvinga dem till att exempelvis göra svåra sidledsförflyttningar.

Och ungefär såg det ut i den första perioden mot Grums. Filipstad gjorde det lätt för Grumsmålvakten att ta skotten, samtidigt som Grums fick in två billiga mål.

– Men det var skönt den här gången att vi bestämde oss för att bara köra vidare efter den första perioden, att se att det inte fanns någon anledning att hålla igen, säger Sammy Svensson.

Med den inställningen åkte laget ut på isen och imponerade. Sammy Svensson spelade elegant fram Christoffer Josefsson till 1–2-reduceringen för att sedan spela fram Filip Eriksson till 2–2-kvitteringen från en Wayne Gretzky-position bakom Grumskassen. Vändningen fullbordades när FIF-backen Andreas Karlsson slängde iväg en chanspuck mot mål från blålinjen.

– Inför den tredje perioden sa vi att vi skulle fortsätta att hålla tätt och jobba hårt, men det blev inte riktigt så. Vi spelade som om vi var rädda för att släppa in pucken, och då blev det så, säger Sammy Svensson.

FIF ångade på

Grums gick från underläge 2–3 till ledning med 4–3 i den sista perioden, innan Billy Dahlgren kvitterade till 4–4 med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Tidigare har luften kunnat gå ur oss när vi har släppt in mål som 3–3 eller 3–4, men inte den här gången – för den här gången ångade vi bara på. Det var roligt att vi fick ett kvitto på att vi kan komma tillbaka, det var viktigt inför framtiden, säger Sammy Svensson.

Och närmast i framtiden väntar ett bortamöte med Arvika på söndag.

– Vi förlorade (3–5) när vi mötte dem på hemmaplan, men jag kände att vi var bättre än dem trots att vi fick stryk. Vi ska kunna vinna mot dem, säger Sammy Svensson.

Mål, Filipstad: Christoffer Josefsson, Filip Eriksson, Andreas Karlsson, Billy Dahlgren. Grums: Oskar Södergren 2, Stefan Thellberg, Oscar Eriksson, Philip Gustafsson.

När Grums satte segerpucken, 5–4 med 20 sekunder kvar av förlängningen, innebar det att laget tog över serieledningen i division 2 C från Åmål.

Således var det inget dåligt lag som Filipstad plockade en poäng av i onsdags kväll.

– Så är det, Grums har ett bra lag. Men i den här serien kan alla lag slå varandra. I vår första match mot Grums den här säsongen förlorade vi med 2–8 på bortaplan, men jag kände redan då att skillnaden inte var så stor som sex mål och att vi inte var sämre än dem, säger Sammy Svensson.

Billiga mål bakåt

Att Filipstad har haft svårt att vinna hittills den här säsongen har bottnat i att laget haft svårt att få utdelning på sina målchanser. Laget har skjutit många skott på mål, men ofta gjort det lätt för motståndarlagens målvakter genom att skjuta rakt på dem, att inte tvinga dem till att exempelvis göra svåra sidledsförflyttningar.

Och ungefär såg det ut i den första perioden mot Grums. Filipstad gjorde det lätt för Grumsmålvakten att ta skotten, samtidigt som Grums fick in två billiga mål.

– Men det var skönt den här gången att vi bestämde oss för att bara köra vidare efter den första perioden, att se att det inte fanns någon anledning att hålla igen, säger Sammy Svensson.

Med den inställningen åkte laget ut på isen och imponerade. Sammy Svensson spelade elegant fram Christoffer Josefsson till 1–2-reduceringen för att sedan spela fram Filip Eriksson till 2–2-kvitteringen från en Wayne Gretzky-position bakom Grumskassen. Vändningen fullbordades när FIF-backen Andreas Karlsson slängde iväg en chanspuck mot mål från blålinjen.

– Inför den tredje perioden sa vi att vi skulle fortsätta att hålla tätt och jobba hårt, men det blev inte riktigt så. Vi spelade som om vi var rädda för att släppa in pucken, och då blev det så, säger Sammy Svensson.

FIF ångade på

Grums gick från underläge 2–3 till ledning med 4–3 i den sista perioden, innan Billy Dahlgren kvitterade till 4–4 med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Tidigare har luften kunnat gå ur oss när vi har släppt in mål som 3–3 eller 3–4, men inte den här gången – för den här gången ångade vi bara på. Det var roligt att vi fick ett kvitto på att vi kan komma tillbaka, det var viktigt inför framtiden, säger Sammy Svensson.

Och närmast i framtiden väntar ett bortamöte med Arvika på söndag.

– Vi förlorade (3–5) när vi mötte dem på hemmaplan, men jag kände att vi var bättre än dem trots att vi fick stryk. Vi ska kunna vinna mot dem, säger Sammy Svensson.

Mål, Filipstad: Christoffer Josefsson, Filip Eriksson, Andreas Karlsson, Billy Dahlgren. Grums: Oskar Södergren 2, Stefan Thellberg, Oscar Eriksson, Philip Gustafsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.