2015-11-05 06:00

2015-11-05 06:00

Lyckligt på Lyckan

FILIPSTAD: Personalen trivs bra med nya förskolan

Lilla, Mellan och Stora Lyckan heter avdelningarna på förskolan Lyckan på Gamla skolan-tomten, ett nybygge som togs i bruk i februari. På tisdagseftermiddagen var det öppet hus och det enda som saknades då i verksamheten var – barn.

Förskolan Lyckan med verksamhet dag, kväll, natt och helg har tre avdelningar för dag och kvällar och en särskild avdelning för barnen som sover över.

Nytt och fräscht

– I Lilla Lyckan är det 15 barn inskrivna och på de två andra avdelningarna är det 19 respektive 21 barn, säger Linda Hultman. I februari öppnade vi här och det är fantastiskt att jobba här när allt är nytt och fräscht.

Nattavdelning

Lena Legnar jobbar på nattavdelningen och trivs med jobbet.

– Vi har 26 barn inskrivna som sover här. Inte alla på en gång, utan det varierar mellan 6-10 barn, säger Lena Legnar. I varje rum är det tre sängplatser och vi hållet med täcken och kuddar och barnen har påslakan med sig hemifrån. På helgerna har vi öppet dygnet runt och då kan det hända att vi gör utflykter med barnen. Även de som är här på dagarna kan utnyttja nattavdelningen med undantaget att de inte får vara i sängarna.

Bra miljö

Anders Gustafsson är snart färdigutbildad fritidspedagog och har ett vikariat på Lyckan.

– Det är en fantastisk miljö att arbeta i och jag trivs med både barn och föräldrar, säger Anders Gustafsson. Det här är nytt för alla som jobbar här och det är det som är lite av tjusningen.

När FT hälsade på under eftermiddagen saknades bara en detalj – barnen. De var på ingång senare, berättades det.

Förskolan Lyckan med verksamhet dag, kväll, natt och helg har tre avdelningar för dag och kvällar och en särskild avdelning för barnen som sover över.

Nytt och fräscht

– I Lilla Lyckan är det 15 barn inskrivna och på de två andra avdelningarna är det 19 respektive 21 barn, säger Linda Hultman. I februari öppnade vi här och det är fantastiskt att jobba här när allt är nytt och fräscht.

Nattavdelning

Lena Legnar jobbar på nattavdelningen och trivs med jobbet.

– Vi har 26 barn inskrivna som sover här. Inte alla på en gång, utan det varierar mellan 6-10 barn, säger Lena Legnar. I varje rum är det tre sängplatser och vi hållet med täcken och kuddar och barnen har påslakan med sig hemifrån. På helgerna har vi öppet dygnet runt och då kan det hända att vi gör utflykter med barnen. Även de som är här på dagarna kan utnyttja nattavdelningen med undantaget att de inte får vara i sängarna.

Bra miljö

Anders Gustafsson är snart färdigutbildad fritidspedagog och har ett vikariat på Lyckan.

– Det är en fantastisk miljö att arbeta i och jag trivs med både barn och föräldrar, säger Anders Gustafsson. Det här är nytt för alla som jobbar här och det är det som är lite av tjusningen.

När FT hälsade på under eftermiddagen saknades bara en detalj – barnen. De var på ingång senare, berättades det.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.