2015-11-03 13:58

2015-11-03 13:58

Fängelse för misshandel

FILIPSTAD/KARLSTAD: 32-åring slog före detta sambo

En 32-årig man har dömts till fängelse då han misshandlat sin före detta sambo.

Mannen ska bland annat ha tagit strypgrepp på kvinnan och slagit henne så att hon började blöda näsblod.

Händelsen ska ha utspelat sig i parets tidigare gemensamma lägenhet. Mannen och den 22-åriga kvinnan hade under kvällen varit ute på krogen tillsammans. De hade blivit osams och mannen hade gått hem tidigare. När kvinnan kom hem låg mannen och sov på hallgolvet. Bråk uppstod och mannen ska ha slagit kvinnan upprepade gånger i ansiktet, slagen var så kraftiga att kvinnan började blöda näsblod. Han ska även ha sparkat henne på ena benet innan han bakifrån med hjälp av armen, tog stryptag på henne.

Kvinnan har i rätten sagt att hon inte fick någon luft och att de, medan mannen höll kvar sitt strypgrepp, trillade baklänges och att hon då slog bakhuvudet i golvet. Under misshandeln ska 22-åringen ha tappat medvetandet.

En vän hjälpte kvinnan till sjukhuset och polisen efter det inträffade. I rättsintygen framgår att kvinnan bland annat haft blödningar kring och i ögongen, svullen läpp och näsrot, missfärgningar på ena benet och rodnader på halsen.

Tingsrätten har nu dömt den 32-årige mannen till åtta månaders fängelse för misshandel och olaga hot då han även ska ha hotat att döda kvinnan om hon inte lämnade ut sin mobilkod till honom.

Mannen ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 35 399 kronor.

Händelsen ska ha utspelat sig i parets tidigare gemensamma lägenhet. Mannen och den 22-åriga kvinnan hade under kvällen varit ute på krogen tillsammans. De hade blivit osams och mannen hade gått hem tidigare. När kvinnan kom hem låg mannen och sov på hallgolvet. Bråk uppstod och mannen ska ha slagit kvinnan upprepade gånger i ansiktet, slagen var så kraftiga att kvinnan började blöda näsblod. Han ska även ha sparkat henne på ena benet innan han bakifrån med hjälp av armen, tog stryptag på henne.

Kvinnan har i rätten sagt att hon inte fick någon luft och att de, medan mannen höll kvar sitt strypgrepp, trillade baklänges och att hon då slog bakhuvudet i golvet. Under misshandeln ska 22-åringen ha tappat medvetandet.

En vän hjälpte kvinnan till sjukhuset och polisen efter det inträffade. I rättsintygen framgår att kvinnan bland annat haft blödningar kring och i ögongen, svullen läpp och näsrot, missfärgningar på ena benet och rodnader på halsen.

Tingsrätten har nu dömt den 32-årige mannen till åtta månaders fängelse för misshandel och olaga hot då han även ska ha hotat att döda kvinnan om hon inte lämnade ut sin mobilkod till honom.

Mannen ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 35 399 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.