2015-11-02 09:45

2015-11-02 09:45

Stort intresse när fult blir fint

FILIPSTAD: Kommunen visade upp Trasten

När kommunen ordnade med öppet hus var intresset mycket stort – på bara en halvtimme hade närmre ett 40-tal personer besökt Trasten för att ta del av byggandes askungeförvandling – från fulhus till finhus.

Många var de som innan de gav sig ut på stan för att bränna kosing under Kvällsöppet, först stannade till på Drottninggatan/Vikgatan för att göra Trasten, det så kallade fulhuset, ett besök.

Detta hus var redan innan Filipstads kommun köpte det för 2,8 miljoner kronor förra sommaren, ett ämne för diskussion. Och liksom kommunen förutspådde var intresset att gå en husesyn mycket stort hos allmänheten.

– Det har knappt hunnit gå en halvtimme och vi har redan haft uppåt 40 personer här. Vi är mycket nöjda! säger fastighetsingenjören Marco Coenradi och ser på den strida ström besökare som letar sig uppför trappan till byggnadens andra våning.

För kvällen är det tre lägenheter som visas, totalt rymmer dock byggnaden 19 bostäder och fyra affärslokaler.

Med ljusa väggar och mörka parkettgolv ser lyorna fräscha ut. Marco Coenradi berättar att renoveringarna än så länge inte är helt klara, men att kommunen kommit en god bit på väg. En av de lägenheter som besökarna är välkomna att syna är en 98 kvadratmeter stor trerummare med kök.

– Den här kostar 7 500 kronor i månaden, då ingår el och värme, säger Marco och tillägger att alla Trastens bostäder ännu inte är uthyrda.

– Totalt är det åtta lägenheter kvar, fem av dem måste byggas om men det ska vi ha klart i år. Det är viktigt att det kommer in pengar, säger han och menar att om någon besökare under kvällen skulle förälska sig i någon av lägenheternas charm, rutiga badrumsgolv eller fina utsikt är det bara att lämna in en intresseanmälan.

– Reaktionerna har hittills nästan bara varit positiva. Det är klart att en del undrar varför fönstren inte är bytta och så, men man kan inte hinna göra allt på en gång. Vi har ju en budget vi måste följa.

Två av alla dem som denna kväll kommit till Trasten var makarna Stig och Margareta Östlund. Båda tycker de upprustningen var över förväntan.

– Det här var ännu bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig, över förväntan fint! säger Stig som nu tycker det är hög tid att fulhuset byter namn.

– Numer får ni kalla det för finhuset för det är precis vad det är!

Många var de som innan de gav sig ut på stan för att bränna kosing under Kvällsöppet, först stannade till på Drottninggatan/Vikgatan för att göra Trasten, det så kallade fulhuset, ett besök.

Detta hus var redan innan Filipstads kommun köpte det för 2,8 miljoner kronor förra sommaren, ett ämne för diskussion. Och liksom kommunen förutspådde var intresset att gå en husesyn mycket stort hos allmänheten.

– Det har knappt hunnit gå en halvtimme och vi har redan haft uppåt 40 personer här. Vi är mycket nöjda! säger fastighetsingenjören Marco Coenradi och ser på den strida ström besökare som letar sig uppför trappan till byggnadens andra våning.

För kvällen är det tre lägenheter som visas, totalt rymmer dock byggnaden 19 bostäder och fyra affärslokaler.

Med ljusa väggar och mörka parkettgolv ser lyorna fräscha ut. Marco Coenradi berättar att renoveringarna än så länge inte är helt klara, men att kommunen kommit en god bit på väg. En av de lägenheter som besökarna är välkomna att syna är en 98 kvadratmeter stor trerummare med kök.

– Den här kostar 7 500 kronor i månaden, då ingår el och värme, säger Marco och tillägger att alla Trastens bostäder ännu inte är uthyrda.

– Totalt är det åtta lägenheter kvar, fem av dem måste byggas om men det ska vi ha klart i år. Det är viktigt att det kommer in pengar, säger han och menar att om någon besökare under kvällen skulle förälska sig i någon av lägenheternas charm, rutiga badrumsgolv eller fina utsikt är det bara att lämna in en intresseanmälan.

– Reaktionerna har hittills nästan bara varit positiva. Det är klart att en del undrar varför fönstren inte är bytta och så, men man kan inte hinna göra allt på en gång. Vi har ju en budget vi måste följa.

Två av alla dem som denna kväll kommit till Trasten var makarna Stig och Margareta Östlund. Båda tycker de upprustningen var över förväntan.

– Det här var ännu bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig, över förväntan fint! säger Stig som nu tycker det är hög tid att fulhuset byter namn.

– Numer får ni kalla det för finhuset för det är precis vad det är!