2015-10-29 06:00

2015-11-01 14:54

Edwall hyllas i Nordmark

NORDMARK: Konsert i församlingshemmet

På fredagskvällen blir det musik i Nordmark. Rolf Lydahl och Torbjörn Grass kommer till församlingshemmet med en föreställning om Allan Edwall.

Föreställningen har rubriken ”Allan - en passionerad färdknäpp” och beskrivs av arrangörerna som en musikalisk hyllning till den ”enastående konstnären, skådespelaren, författaren, tonsättaren, vispoeten och människan Allan Edwall”. Skådespelaren och sångaren Rolf Lydahl och musikern och kompositören Torbjörn Grass jobbade ihop med Edwall i mitten av 90-talet. Efter hans död 1997 skapade de hyllningsföreställningen. Nu turnerar de med en avskalad variant som de ser som en hyllning inte bara till Edwall utan även till ”den enastående lilla människan som, trots livets alla vedermödor, varje dag kämpar för att behålla sin värdighet.”

Föreställningen har rubriken ”Allan - en passionerad färdknäpp” och beskrivs av arrangörerna som en musikalisk hyllning till den ”enastående konstnären, skådespelaren, författaren, tonsättaren, vispoeten och människan Allan Edwall”. Skådespelaren och sångaren Rolf Lydahl och musikern och kompositören Torbjörn Grass jobbade ihop med Edwall i mitten av 90-talet. Efter hans död 1997 skapade de hyllningsföreställningen. Nu turnerar de med en avskalad variant som de ser som en hyllning inte bara till Edwall utan även till ”den enastående lilla människan som, trots livets alla vedermödor, varje dag kämpar för att behålla sin värdighet.”