2015-10-27 13:12

2015-10-27 13:47

Nytt asylboende öppnar i Lesjöfors

FILIPSTAD

Det öppnar ett nytt asylboende i Lesjöfors. Redan på onsdag kan de första asylsökande flytta in.

Asylboendet öppnar sedan Migrationsverket har slutit ett avtal med Alvin & Co AB. Boendet kommer att rymma cirka 120 asylsökande.

– Migrationsverket har informerat Filipstads kommun om att boendet öppnar. När ett asylboende ska öppna informerar vi alltid respektive kommun så snart vi kan. Eftersom vi löpande tar fram nya boendelösningar kan det ibland ske med kort varsel. Vi förstår att det kan vara svårt för kommunerna, men vi måste tillsammans lösa situationen som den ser ut idag, säger Liselotte Anderberg chef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Karlstad.

Asylboendet öppnar sedan Migrationsverket har slutit ett avtal med Alvin & Co AB. Boendet kommer att rymma cirka 120 asylsökande.

– Migrationsverket har informerat Filipstads kommun om att boendet öppnar. När ett asylboende ska öppna informerar vi alltid respektive kommun så snart vi kan. Eftersom vi löpande tar fram nya boendelösningar kan det ibland ske med kort varsel. Vi förstår att det kan vara svårt för kommunerna, men vi måste tillsammans lösa situationen som den ser ut idag, säger Liselotte Anderberg chef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Karlstad.