2015-10-27 10:54

2015-10-27 10:54

Dags för Kvällsöppet

FILIPSTAD: "Man ser många nya kunder"

På torsdagskvällen har handlarna i Filipstad kvällsöppet till 21.00 och det brukar vara mycket folk som inte har möjlighet annars som besöker affärerna då, bland annat Filipstadsbor som pendlar till jobb på annan ort.

På torsdagskvällen kan det bli lite folkfest i Filipstad när handlarna har kvällsöppet. Och man gör det för att man tycker det är roligt.

Handlar på hemmaplan

– Det är roligt med kvällsöppet och det känns som att det aldrig är så mycket folk som då, säger Tina Nevalainen på Thomas Kläder. Det är tre timmar extra och folk som jobbar på andra orter och vill handla på hemmaplan har då möjlighet till det. Sedan kommer också Klubb Filipstad att startas och det tror jag på.

Kundklubb

Klubb Filipstad är som FT tidigare berättat en satsning där många butiker och andra företag i centrum går ihop i en gemensam kundklubbssatsning. Kunderna kan registrera sig och sedan få erbjudanden från sina lokala butiker. Under torsdagen drar systemet i gång och kunderna kan börja ”blippa” nuddisarna som systemet bygger på.

Inne på Life hittar FT Sandra Ax som tycker att det är bra med extra öppettider på kvällen.

– Då brukar komma in lite nya kunder de kvällar som vi har extra öppet, säger Sandra Ax. Och det är positivt.

Känns som skyltsöndag

På Skölds Guld har det skyltats med Laila Bagge-smycken föreställande dödskallar som kanske passar så här till Halloween.

– Det här ska bli roligt och jag tycker att det känns lite som skyltsöndagen, säger Marie Sköld. Folk kanske inte handlar så mycket den här kvällen, utan tittar på vad de skulle vilja ha. Jag brukar ha lite udda öppettider och folk brukar faktiskt uppskatta det.

På torsdagskvällen kan det bli lite folkfest i Filipstad när handlarna har kvällsöppet. Och man gör det för att man tycker det är roligt.

Handlar på hemmaplan

– Det är roligt med kvällsöppet och det känns som att det aldrig är så mycket folk som då, säger Tina Nevalainen på Thomas Kläder. Det är tre timmar extra och folk som jobbar på andra orter och vill handla på hemmaplan har då möjlighet till det. Sedan kommer också Klubb Filipstad att startas och det tror jag på.

Kundklubb

Klubb Filipstad är som FT tidigare berättat en satsning där många butiker och andra företag i centrum går ihop i en gemensam kundklubbssatsning. Kunderna kan registrera sig och sedan få erbjudanden från sina lokala butiker. Under torsdagen drar systemet i gång och kunderna kan börja ”blippa” nuddisarna som systemet bygger på.

Inne på Life hittar FT Sandra Ax som tycker att det är bra med extra öppettider på kvällen.

– Då brukar komma in lite nya kunder de kvällar som vi har extra öppet, säger Sandra Ax. Och det är positivt.

Känns som skyltsöndag

På Skölds Guld har det skyltats med Laila Bagge-smycken föreställande dödskallar som kanske passar så här till Halloween.

– Det här ska bli roligt och jag tycker att det känns lite som skyltsöndagen, säger Marie Sköld. Folk kanske inte handlar så mycket den här kvällen, utan tittar på vad de skulle vilja ha. Jag brukar ha lite udda öppettider och folk brukar faktiskt uppskatta det.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.