2015-10-19 12:30

2015-10-19 12:55

Lena Dahlman nöjd med Kurrrt

FILIPSTAD: Smörgåstårta och fars

På söndagseftermiddagen gavs sista föreställningen av Flörtige Kurrrt. Men innan dess blev det en extra underhållning av Lena Dahlman som sjöng visor av Allan Edwall och läste dikter av Fröding.

I foajén på Folkets hus samlades närmare hundra personer som skulle se den sista föreställningen av Flörtige Kurrt. Smörgåstårtorna var framdukade och mitt bland alla närvarande fanns Lena Dahlman.

”Lika roligt”

– Flörtige Kurrrt är lika roligt som att stå på Stadsteatern med skillnaden att här får jag kontakt med publiken, säger Lena Dahlman. Det är viktigt i det här jobbet och det är i Filipstad jag ska vara. Här finns inte så mycket, men det har de i Karlstad.

Det här är sista föreställningen efter sex dagars intensiva förberedelser och föreställningar. Hur blir det nu då?

– Ensemblen sörjer redan att det blir slut efter den här föreställningen, säger Lena Dahlman. Och när det är slut så blir det tomt och man får abstinens. Nu har jag sagt till skådespelarna att de kan väl vänta med att gråta tills föreställningen är över.

– Så här är det att vara allt och jag har jobbat väldigt hårt med den här farsen och det är bara hårt arbete som ger något, förklarar Lena Dahlman. Jag har fått lite kritik för att jag valde att ta med Assange i ett nummer, men det får man ta. Man måste lyfta upp vissa saker till ytan när man jobbar med teater, Då kanske det fastnar.

Imponerade

Vid lördagens föreställning kom ett 15-tal regissörer från Dramaten och Stadsteatern.

– De blev imponerade av vad de såg och hade precis som vi i ensemblen roligt och det känner jag mig nöjd med, säger Lena Dahlman. Intresset för Flörtige Kurrrt är stort och det kan bli så att den ska spelas på fler orter i Värmland. Det som är klart är att vi ska spela föreställningen i Stockholm nästa sommar. Det har varit hektiska dygn här i Filipstad, men vi har haft förbaskat roligt hela tiden och vi har haft det tillsammans, vilket ger en känsla av tillfredsställelse.

I foajén på Folkets hus samlades närmare hundra personer som skulle se den sista föreställningen av Flörtige Kurrt. Smörgåstårtorna var framdukade och mitt bland alla närvarande fanns Lena Dahlman.

”Lika roligt”

– Flörtige Kurrrt är lika roligt som att stå på Stadsteatern med skillnaden att här får jag kontakt med publiken, säger Lena Dahlman. Det är viktigt i det här jobbet och det är i Filipstad jag ska vara. Här finns inte så mycket, men det har de i Karlstad.

Det här är sista föreställningen efter sex dagars intensiva förberedelser och föreställningar. Hur blir det nu då?

– Ensemblen sörjer redan att det blir slut efter den här föreställningen, säger Lena Dahlman. Och när det är slut så blir det tomt och man får abstinens. Nu har jag sagt till skådespelarna att de kan väl vänta med att gråta tills föreställningen är över.

– Så här är det att vara allt och jag har jobbat väldigt hårt med den här farsen och det är bara hårt arbete som ger något, förklarar Lena Dahlman. Jag har fått lite kritik för att jag valde att ta med Assange i ett nummer, men det får man ta. Man måste lyfta upp vissa saker till ytan när man jobbar med teater, Då kanske det fastnar.

Imponerade

Vid lördagens föreställning kom ett 15-tal regissörer från Dramaten och Stadsteatern.

– De blev imponerade av vad de såg och hade precis som vi i ensemblen roligt och det känner jag mig nöjd med, säger Lena Dahlman. Intresset för Flörtige Kurrrt är stort och det kan bli så att den ska spelas på fler orter i Värmland. Det som är klart är att vi ska spela föreställningen i Stockholm nästa sommar. Det har varit hektiska dygn här i Filipstad, men vi har haft förbaskat roligt hela tiden och vi har haft det tillsammans, vilket ger en känsla av tillfredsställelse.