2015-10-16 13:00

2015-10-16 13:00

Fantastiska sånginslag

FILIPSTAD: Idel kända "världsartister" på scenen

En lyckad fars har Lena Dahlman tagit fram med Flörtige Kurrrt. Det var hög stämning från början till slut och sångnumren med idel kända ”världsartister” förgyllde kvällen.

Så var genrepet av Flörtige Kurrrt avklarat inför 50-talet personer i biosalongen på Folkets hus. Redan innan farsen kommit i gång ordentligt skrattade och applåderade publiken och anledningen var nog Kurrrts entré utklädd till kvinna. Flörtige Kurrrt utspelar sig på ett hotell någonstans i Värmland som hyste olika celebriteter.

Kurrrt utklädd till Silli tyckte han var en het manet och undrade om någon ville se honom i hans loge. Publiken hakade på och klappade takten till Kurrrts sångframträdande.

– Int äre så jävla roligt å spel fruntimmer, sa Kurrrt.

Men i jakten på fasterns arv gör Kurrt vad som helst och har även anlitat Sherlock Holmes.

I baren jobbar kvinna med Dolly Partons former och hennes paroll är ”oh karler är dä bästa jag vet!”.

In på hotellet kommer så en greve, gestaltad av Robert Johansson. Han är aningen kärlekskrank och när han ser Silli som Kurrrt, Morgan Sjöberg, klätt ut sig till finns det inga gränser för hans kärlek. Han kastar sig efter henne, skriker och kryper för att få svar på kärleken. Men Silli glider undan.

Greven kastar sig över Silli i en soffa och får syn på hennes fötter och tar av henne ena skon och har synpunkter på storleken, men han finner sig och fortsätter att ge Silli sin kärleksförklaring.

– Det finns inga vackra blommor utan stora blad, utbrister greven.

Under hela föreställningen bjuds publiken på fantastiska sånginslag från 1960-talet fram till nutid. Flera ”världsartister” framträder på hotellets scen och städerskan har synpunkter om dem. Hon menar att kvinnliga artister glömmer både det ena och det andra, som trosor och till och med sexleksaker.

– Men vi har haft Julan Assange som gäst också, men det var inte mycket till karl, säger städerskan. Han hade inte mycket i byxorna och det blev bara ett våldtäktsförsök. Och det var därför jag anmälde han.

När det gäller ”världsartistena” gled Loreen in och sjöng Euforia tätt följd av Eagels med Hotel California. Frank Sinatra och Dean Martin hade varsitt nummer som My way och Thats amore.

Och visst är det mycket amore i Lena Dahlmans fars. Dock tog det inte över, utan varvat med de fina sång- och musikinslagen som avlöste varandra var det en trivsam föreställning. Nästan hela tiden hade publiken svårt att hålla sig för skratt.

Föreställningen hade premiär på fredagskvällen och ges på Filipstads Folkets hus även lördag och söndag.

Så var genrepet av Flörtige Kurrrt avklarat inför 50-talet personer i biosalongen på Folkets hus. Redan innan farsen kommit i gång ordentligt skrattade och applåderade publiken och anledningen var nog Kurrrts entré utklädd till kvinna. Flörtige Kurrrt utspelar sig på ett hotell någonstans i Värmland som hyste olika celebriteter.

Kurrrt utklädd till Silli tyckte han var en het manet och undrade om någon ville se honom i hans loge. Publiken hakade på och klappade takten till Kurrrts sångframträdande.

– Int äre så jävla roligt å spel fruntimmer, sa Kurrrt.

Men i jakten på fasterns arv gör Kurrt vad som helst och har även anlitat Sherlock Holmes.

I baren jobbar kvinna med Dolly Partons former och hennes paroll är ”oh karler är dä bästa jag vet!”.

In på hotellet kommer så en greve, gestaltad av Robert Johansson. Han är aningen kärlekskrank och när han ser Silli som Kurrrt, Morgan Sjöberg, klätt ut sig till finns det inga gränser för hans kärlek. Han kastar sig efter henne, skriker och kryper för att få svar på kärleken. Men Silli glider undan.

Greven kastar sig över Silli i en soffa och får syn på hennes fötter och tar av henne ena skon och har synpunkter på storleken, men han finner sig och fortsätter att ge Silli sin kärleksförklaring.

– Det finns inga vackra blommor utan stora blad, utbrister greven.

Under hela föreställningen bjuds publiken på fantastiska sånginslag från 1960-talet fram till nutid. Flera ”världsartister” framträder på hotellets scen och städerskan har synpunkter om dem. Hon menar att kvinnliga artister glömmer både det ena och det andra, som trosor och till och med sexleksaker.

– Men vi har haft Julan Assange som gäst också, men det var inte mycket till karl, säger städerskan. Han hade inte mycket i byxorna och det blev bara ett våldtäktsförsök. Och det var därför jag anmälde han.

När det gäller ”världsartistena” gled Loreen in och sjöng Euforia tätt följd av Eagels med Hotel California. Frank Sinatra och Dean Martin hade varsitt nummer som My way och Thats amore.

Och visst är det mycket amore i Lena Dahlmans fars. Dock tog det inte över, utan varvat med de fina sång- och musikinslagen som avlöste varandra var det en trivsam föreställning. Nästan hela tiden hade publiken svårt att hålla sig för skratt.

Föreställningen hade premiär på fredagskvällen och ges på Filipstads Folkets hus även lördag och söndag.