2015-10-14 12:06

2015-10-14 12:07

Fängelse för bedrägeri

MOLKOM: Påstod att hon hade speciella föremål till salu

En 51-årig kvinna har lurat totalt 13 personer på nära 15 000 kronor. Nu har tingsrätten förkunnat hennes dom – fängelse.

Genom att svara på internetannonser har den 51-åriga Molkomsbon lurat till sig pengarna. Personerna bakom annonserna har alla eftersökt speciella föremål som kvinnan påstått att hon haft till försäljning.

51-åringen har bett köparna att sätta in överenskommet belopp på hennes bankkonto varpå hon lovat att skicka varorna. Föremålen det rör sig om är bland annat tallrikar, tält, fasadlampor och konsertbiljetter, allt till ett sammanlagt värde av 14 748 kronor.

Tidigare dömd

Kvinnan har erkänt bedrägerierna som utfördes förra året. Då hon tidigare blivit dömd för samma typ av brottslighet, senast 2013, dömdes hon denna gång av Värmlands tingsrätt till tre månades fängelse för bedrägeri och bedrägligt beteende.

Genom att svara på internetannonser har den 51-åriga Molkomsbon lurat till sig pengarna. Personerna bakom annonserna har alla eftersökt speciella föremål som kvinnan påstått att hon haft till försäljning.

51-åringen har bett köparna att sätta in överenskommet belopp på hennes bankkonto varpå hon lovat att skicka varorna. Föremålen det rör sig om är bland annat tallrikar, tält, fasadlampor och konsertbiljetter, allt till ett sammanlagt värde av 14 748 kronor.

Tidigare dömd

Kvinnan har erkänt bedrägerierna som utfördes förra året. Då hon tidigare blivit dömd för samma typ av brottslighet, senast 2013, dömdes hon denna gång av Värmlands tingsrätt till tre månades fängelse för bedrägeri och bedrägligt beteende.