2015-10-07 12:30

2015-10-07 12:30

Lätt seger i genrepet

FILIPSTAD: FIF vann med 7-2 mot Ludvika i sista träningsmatchen

Det blev en promenadseger för FIF när laget mötte Ludvika HF i Wasahallen på tisdagskvällen.
Matchen ska ses som ett genrep inför seriepremiären på lördag mot Munkfors.

Ludvika HF hade inte mycket att sätta emot när de mötte FIF i Wasahallen. Gästerna fick ett tidigt ledningsmål, men FIF kvitterade tämligen omgående då Kasper Takalo kunde sätta pucken bakom Ludvikas målvakt.

– Vi hade övertaget redan från början även om Ludvika fick ett lätt ledningsmål, säger FIF:s tränare Stefan Asplund. Sedan gjorde vi två snabba mål innan perioden fick avbrytas när klockan stod på 18.40 på grund av en skada i plexiglaset.

Orken tog slut

Andra perioden blev ingen av de mest lyckosamma för Ludvika HF, utan FIF gasade på.

– I andra perioden tog orken slut för Ludvika och vi körde över dem, säger Stefan Asplund. När perioden var slut ledde vi med 5-1, så det drog i väg lite väl mycket. Det ser riktigt bra ut för oss och vi ökade på energin som pratade om innan matchen. Ludvika hade till slut inget att sätta emot.

Slutresultatet i matchen blev 7-2 till FIF där Ludvika HC gjorde sitt andra mål i powerplay.

– Nu hoppas vi på en bra start i serien på lördag med mycket publik som drar oss fram till seger mot IFK Munkfors, säger Stefan Asplund. VI valde att spela den matchen på lördag för att få publiken att komma.

Ludvika HF hade inte mycket att sätta emot när de mötte FIF i Wasahallen. Gästerna fick ett tidigt ledningsmål, men FIF kvitterade tämligen omgående då Kasper Takalo kunde sätta pucken bakom Ludvikas målvakt.

– Vi hade övertaget redan från början även om Ludvika fick ett lätt ledningsmål, säger FIF:s tränare Stefan Asplund. Sedan gjorde vi två snabba mål innan perioden fick avbrytas när klockan stod på 18.40 på grund av en skada i plexiglaset.

Orken tog slut

Andra perioden blev ingen av de mest lyckosamma för Ludvika HF, utan FIF gasade på.

– I andra perioden tog orken slut för Ludvika och vi körde över dem, säger Stefan Asplund. När perioden var slut ledde vi med 5-1, så det drog i väg lite väl mycket. Det ser riktigt bra ut för oss och vi ökade på energin som pratade om innan matchen. Ludvika hade till slut inget att sätta emot.

Slutresultatet i matchen blev 7-2 till FIF där Ludvika HC gjorde sitt andra mål i powerplay.

– Nu hoppas vi på en bra start i serien på lördag med mycket publik som drar oss fram till seger mot IFK Munkfors, säger Stefan Asplund. VI valde att spela den matchen på lördag för att få publiken att komma.