2015-10-03 06:00

2015-10-03 06:00

Förstärkning i A-laget

FILIPSTAD: Många invandrarkillar har hittat ett andra hem hos Filipstads FF

De kom till Filipstad på flykt från andra länder och redan är de etablerade i Filipstads FF. Totalt är det 25 invandrarkillar som spelar med i olika lag inom föreningen. Tio av dem tränar och spelar med A-laget.

Filipstads FF har fått ett rejält tillskott när det gäller ungdomar som tränar fotboll och detta inte minst tack vare alla invandrarkillar som bor i Filipstad.

Unga spelare

– Vi har tre ungdomslag från P15 upp till killar födda 1995 och totalt är det 25 invandrarkillar och 14 svenska killar, berättar Bengt Eriksson som är materialansvarig. De gillar att spela fotboll och vi har tio invandrarkillar som är 16-17 år som tränar med A-laget.

FT dök upp när A-laget gjorde sista träningen för säsongen.

– Det blev inget kval för FFF i år, men på ett vis är det bra, säger Bengt Eriksson. Då får de här unga killarna ett år till att växa till sig då de är så unga. FFF ställer upp för alla invandrare och det har ju klubben nytta av också.

Uppväxta med fotboll

Ingvar Ludvigsson är tränare för A-laget och berättar att fem av invandrarkillarna är med i startelvan när FFF spelar match.

– 4-5 av killarna är med från start, men så är de också uppväxta med fotboll från vilket land de än kommer, säger Ingvar Ludvigsson. Här är det mycket annat som lockar som bandy, ishockey och innebandy, men de här killar gillar att spela fotboll.

I A-lagets startelva ingår Ali Norouz Amini, Ismail Azimi, Mustafa Alag och Farahd Barati.

Tacksam

Ali Norouz Amini är lagkapten i ett av pojklagen och spelar även i A-laget och han är glad över att han får bo i Filipstad.

– Jag vill gärna skicka ett tack till Filipstads kommun för att vi fick plats här och hitta ett hem, säger Ali. Ett tack även till FFF för att vi får spela fotboll. I klubben har alla respekt för varandra och det spelar ingen roll hur man ser ut. Det är dock viktigt att man lär sig språket snabbt när man kommer till ett annat land och att man försöker att vara social. Själv känner jag bara tacksamhet över att ha hamnat i Filipstad och känner mig välkommen här.

Filipstads FF har fått ett rejält tillskott när det gäller ungdomar som tränar fotboll och detta inte minst tack vare alla invandrarkillar som bor i Filipstad.

Unga spelare

– Vi har tre ungdomslag från P15 upp till killar födda 1995 och totalt är det 25 invandrarkillar och 14 svenska killar, berättar Bengt Eriksson som är materialansvarig. De gillar att spela fotboll och vi har tio invandrarkillar som är 16-17 år som tränar med A-laget.

FT dök upp när A-laget gjorde sista träningen för säsongen.

– Det blev inget kval för FFF i år, men på ett vis är det bra, säger Bengt Eriksson. Då får de här unga killarna ett år till att växa till sig då de är så unga. FFF ställer upp för alla invandrare och det har ju klubben nytta av också.

Uppväxta med fotboll

Ingvar Ludvigsson är tränare för A-laget och berättar att fem av invandrarkillarna är med i startelvan när FFF spelar match.

– 4-5 av killarna är med från start, men så är de också uppväxta med fotboll från vilket land de än kommer, säger Ingvar Ludvigsson. Här är det mycket annat som lockar som bandy, ishockey och innebandy, men de här killar gillar att spela fotboll.

I A-lagets startelva ingår Ali Norouz Amini, Ismail Azimi, Mustafa Alag och Farahd Barati.

Tacksam

Ali Norouz Amini är lagkapten i ett av pojklagen och spelar även i A-laget och han är glad över att han får bo i Filipstad.

– Jag vill gärna skicka ett tack till Filipstads kommun för att vi fick plats här och hitta ett hem, säger Ali. Ett tack även till FFF för att vi får spela fotboll. I klubben har alla respekt för varandra och det spelar ingen roll hur man ser ut. Det är dock viktigt att man lär sig språket snabbt när man kommer till ett annat land och att man försöker att vara social. Själv känner jag bara tacksamhet över att ha hamnat i Filipstad och känner mig välkommen här.