2015-09-22 21:21

2015-09-22 21:21

87-årig man klämdes till döds

FILIPSTAD

En 87-årig man avled på tisdagen efter att ha fått delar av ett träd över sig.

Det var på tisdagseftermiddagen som den 87-årige mannen skulle hugga upp en stor björk på sin tomt i Långban, Filipstad.

I samband med detta fick han av oklar anledning en del av trädet över sig och klämdes så illa att han avled. Platsen där han arbetade sluttade och förmodligen har trädet kommit i rullning och hamnat över mannen.

– Det var ett stort träd och han fick det över sig. När vi kom till platsen hade de som larmat fått bort stocken, men han dödförklarades på platsen av läkaren, säger Hasse Dahl, räddningsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Det var på tisdagseftermiddagen som den 87-årige mannen skulle hugga upp en stor björk på sin tomt i Långban, Filipstad.

I samband med detta fick han av oklar anledning en del av trädet över sig och klämdes så illa att han avled. Platsen där han arbetade sluttade och förmodligen har trädet kommit i rullning och hamnat över mannen.

– Det var ett stort träd och han fick det över sig. När vi kom till platsen hade de som larmat fått bort stocken, men han dödförklarades på platsen av läkaren, säger Hasse Dahl, räddningsledare vid Bergslagens räddningstjänst.