2015-09-18 09:48

2015-09-18 10:51

Anita fortsätter samla in namn

FILIPSTAD: Vill behålla god busservice

Anita Strand-Ottebratt i pensionärsorganisationen SKPF fortsätter kampen för att få behålla landstingets bekväma servicebussar.
Under lördagen står hon på Lilltorget och samlar in fler namnunderskrifter för sin sak.

– Det är väl ändå konstigt att vi inte kan få klara besked om en service som vi har haft i två år och som alla är nöjda med, säger Anita Strand-Ottebratt, företrädare för Svenska Kommunal Pensionärers Förbund, SKPF.

– I dagsläget är vi garanterade att servicen fortsätter nästa år, därefter vet vi ingenting, mer än att det blir en förändring.

Vill ha garantier

SKPF och Anita vill ha mer långsiktiga garantier än så.

– Det vi är oroliga för är att resorna inte längre kommer att gå direkt till sjukhuset, utan kräver en omstigning vid bussterminalen i Karlstad, säger Anita Strand-Ottebratt. Det gör i så fall att många gamla inte längre kan åka utan ledsagare och då är mycket av vitsen med servicebussarna borta.

SKPF nöjer sig inte med det lugnande beskedet inför 2016.

– Vi vill agera innan en förändring kommer till stånd och därför samlar vi nu in så många namn som möjligt för att visa var värmlänningarna står i den här frågan. Om det handlar om pengar kan de gott fördubbla priset till 50 kronor.

Hittills har Anita Strand-Ottebratt och hennes föreningskamrater fått in drygt 260 namn.

– Och nu på lördag står vi på Lilltorget och samlar in fler underskrifter. Därefter överlämnar vi dem till landstingsrådet Anders Nilsson (V).

– Det är väl ändå konstigt att vi inte kan få klara besked om en service som vi har haft i två år och som alla är nöjda med, säger Anita Strand-Ottebratt, företrädare för Svenska Kommunal Pensionärers Förbund, SKPF.

– I dagsläget är vi garanterade att servicen fortsätter nästa år, därefter vet vi ingenting, mer än att det blir en förändring.

Vill ha garantier

SKPF och Anita vill ha mer långsiktiga garantier än så.

– Det vi är oroliga för är att resorna inte längre kommer att gå direkt till sjukhuset, utan kräver en omstigning vid bussterminalen i Karlstad, säger Anita Strand-Ottebratt. Det gör i så fall att många gamla inte längre kan åka utan ledsagare och då är mycket av vitsen med servicebussarna borta.

SKPF nöjer sig inte med det lugnande beskedet inför 2016.

– Vi vill agera innan en förändring kommer till stånd och därför samlar vi nu in så många namn som möjligt för att visa var värmlänningarna står i den här frågan. Om det handlar om pengar kan de gott fördubbla priset till 50 kronor.

Hittills har Anita Strand-Ottebratt och hennes föreningskamrater fått in drygt 260 namn.

– Och nu på lördag står vi på Lilltorget och samlar in fler underskrifter. Därefter överlämnar vi dem till landstingsrådet Anders Nilsson (V).

  • Margareta Jonilsson