2015-09-11 15:30

2015-09-11 15:30

Efter protesterna – Lesjöbyns bryggor ses över

LESJÖFORS

Nej, men inte tvärnej – eller kanske till och med en halv seger? När teknikutskottet tog upp protesterna mot de nya bryggorna i Lesjöbyn, blev beslutet att se över frågan till nästa badsäsong.

Inför årets badsäsong la kommunen ut nya bryggor i Lesjöbyn eftersom de gamla var utslitna. Den åtgärden möttes dock inte med jubel i bygden, tvärtom var många missnöjda och snart var protestlistor i cirkulation. Anledning: den nya bryggan var inte u-formad som den gamla utan går rakt ut i vattnet. Mindre säkert för badande barn tyckte många och kommunen fick listor med många namn på.

Kommunens teknikutskott tog upp frågan på sitt möte i veckan och bestämde att man ska titta på bryggfrågan igen inför nästa sommar.

– Den kanske inte behöver se ut precis som förut, men det är värt att fundera på, säger Per Gruvberger.

Inför årets badsäsong la kommunen ut nya bryggor i Lesjöbyn eftersom de gamla var utslitna. Den åtgärden möttes dock inte med jubel i bygden, tvärtom var många missnöjda och snart var protestlistor i cirkulation. Anledning: den nya bryggan var inte u-formad som den gamla utan går rakt ut i vattnet. Mindre säkert för badande barn tyckte många och kommunen fick listor med många namn på.

Kommunens teknikutskott tog upp frågan på sitt möte i veckan och bestämde att man ska titta på bryggfrågan igen inför nästa sommar.

– Den kanske inte behöver se ut precis som förut, men det är värt att fundera på, säger Per Gruvberger.