2015-09-08 06:00

2015-09-08 06:00

Polisen söker våldtäktsman

FILIPSTAD: Händelserna under Oxhälja

Under fredagsnatten, mitt under Oxhäljafirandet, var en kvinna nära att våldtas av en man på Parkvägen.
Mannen blev rädd då kvinnan skrek och hann fly från platsen innan hjälp anlände.
Polisen söker nu iakttagelser från allmänheten för att få fatt i mannen.

Kvinnan gick längs Parkvägen i närheten av Strandvägen när hon plötsligt blev attackerad bakifrån. Klockan var då runt halv två på fredagsnatten.

Mannen ska ha ryckt omkull kvinnan och rivit och slitit i hennes kläder. Han började knäppa upp sina byxor men skrämdes iväg då kvinnan började skrika efter hjälp. Personer som befann sig i närheten hörde kvinnans rop och begav sig mot platsen.

– Några ska även ha sprungit efter mannen en bit, säger Ulf Sjöö, stationsbefäl för Filipstadspolisen.

Ingen hann dock i fatt den i nuläget okände gärningsmannen och polisen vädjar efter tips från allmänheten.

– Vi har inte mycket att gå på just nu. Eftersom han kom upp bakifrån har vi inget direkt signalement av honom. Finns det vittnen eller om någon sett eller hört något annat är vi därför mycket tacksamma om vi får veta det.

Lugnt i övrigt

Förutom våldtäktsförsöket vill Sjöö ändå sammanfatta årets Oxhälja som en mycket lugn tillställning. Enligt uppgifter till polisen ska det under fredagskvällen ha varit cirka 800 personer i öltältet, under lördagen landade besöksantalet på cirka 1000. Totalt omhändertogs nio personer för berusning, vilka fick sova ruset av sig i arresten.

– Det är en ganska normal siffra om man ser till de senaste åren. Vi hade mellan 15-20 poliser igång, dessutom var det 12 ordningsvakter på stan kvällstid och i öltältet fanns det 6 stycken.

Efter helgen har sammanlagt en person tagits för drograttfylleri. Denne ska ha stoppats på länsväg 246 vid Finnshyttan, samme person är även misstänkt för innehav då polisen fann en bit hasch i personens ficka. En annan person har anmälts för misshandel.

– Det var två män som kom i hop sig på Hantverksgatan. Den ena ska ha fått ett slag men ingen har gripits, säger Sjöö.

– Vi har också ett fall av försök till våld mot tjänsteman. Det var en person som blev lite våldsam när han skulle omhändertas.

Polisen stoppade även en förare till en a-traktor som gick fortare än tillåtet.

– A-traktorn gick i 88 kilometer i timmen, den tillåtna hastigheten är 30. Ibland kan fordonet stå på någon av föräldrarna, då kan även de i sådana här fall bli misstänkta för tillåtelse till olovlig körning.

Åtta personer bötfälldes även under helgen för att de inte använt bilbälte.

Kvinnan gick längs Parkvägen i närheten av Strandvägen när hon plötsligt blev attackerad bakifrån. Klockan var då runt halv två på fredagsnatten.

Mannen ska ha ryckt omkull kvinnan och rivit och slitit i hennes kläder. Han började knäppa upp sina byxor men skrämdes iväg då kvinnan började skrika efter hjälp. Personer som befann sig i närheten hörde kvinnans rop och begav sig mot platsen.

– Några ska även ha sprungit efter mannen en bit, säger Ulf Sjöö, stationsbefäl för Filipstadspolisen.

Ingen hann dock i fatt den i nuläget okände gärningsmannen och polisen vädjar efter tips från allmänheten.

– Vi har inte mycket att gå på just nu. Eftersom han kom upp bakifrån har vi inget direkt signalement av honom. Finns det vittnen eller om någon sett eller hört något annat är vi därför mycket tacksamma om vi får veta det.

Lugnt i övrigt

Förutom våldtäktsförsöket vill Sjöö ändå sammanfatta årets Oxhälja som en mycket lugn tillställning. Enligt uppgifter till polisen ska det under fredagskvällen ha varit cirka 800 personer i öltältet, under lördagen landade besöksantalet på cirka 1000. Totalt omhändertogs nio personer för berusning, vilka fick sova ruset av sig i arresten.

– Det är en ganska normal siffra om man ser till de senaste åren. Vi hade mellan 15-20 poliser igång, dessutom var det 12 ordningsvakter på stan kvällstid och i öltältet fanns det 6 stycken.

Efter helgen har sammanlagt en person tagits för drograttfylleri. Denne ska ha stoppats på länsväg 246 vid Finnshyttan, samme person är även misstänkt för innehav då polisen fann en bit hasch i personens ficka. En annan person har anmälts för misshandel.

– Det var två män som kom i hop sig på Hantverksgatan. Den ena ska ha fått ett slag men ingen har gripits, säger Sjöö.

– Vi har också ett fall av försök till våld mot tjänsteman. Det var en person som blev lite våldsam när han skulle omhändertas.

Polisen stoppade även en förare till en a-traktor som gick fortare än tillåtet.

– A-traktorn gick i 88 kilometer i timmen, den tillåtna hastigheten är 30. Ibland kan fordonet stå på någon av föräldrarna, då kan även de i sådana här fall bli misstänkta för tillåtelse till olovlig körning.

Åtta personer bötfälldes även under helgen för att de inte använt bilbälte.