2015-09-04 16:20

2015-09-04 16:21

Denise Rudberg till Filipstad

Denise Rudberg, som gästar Filipstads bibliotek på måndag kväll.

Du ska till Ferlins stad på måndag – hur är ditt förhållande till poesin?

– Jag är allätare när det kommer till litteratur och är väldigt förtjust i poesi, även om just Ferlin inte alltid varit min största favorit. Men han kommer alltid vara i en klass för sig. Min personliga favorit är Clara Diesen.

Ditt genrebyte från chick lit till deckare nämns i nästan varje artikel om dig. Har du planer på fler genrebyten? Är du sugen på att uppfinna någon ny kategori?

– Jag ogillar egentligen den klart nedsättande benämningen chicklit som anspelar på att vara litteratur för chicks/brudar. Varför stämplar man aldrig litteratur för män på samma sätt? När män skriver om unga mäns utveckling och våndor i kärlekslivet kallar man det för generationsromaner. Så, varför inte? Nästa gång jag skildrar unga kvinnors utveckling och våndor får jag uppfinna en värdigare genre.

Har du något budskap du vill skicka via dina böcker, eller är det gott nog med underhållning?

– Jag har en stark feministisk agenda samtidigt som jag också drivs av att skrapa på de fina fasadernas yta. Jag skulle inte kalla mig helt opolitisk heller, det finns där inbakat det med...

Du ska till Ferlins stad på måndag – hur är ditt förhållande till poesin?

– Jag är allätare när det kommer till litteratur och är väldigt förtjust i poesi, även om just Ferlin inte alltid varit min största favorit. Men han kommer alltid vara i en klass för sig. Min personliga favorit är Clara Diesen.

Ditt genrebyte från chick lit till deckare nämns i nästan varje artikel om dig. Har du planer på fler genrebyten? Är du sugen på att uppfinna någon ny kategori?

– Jag ogillar egentligen den klart nedsättande benämningen chicklit som anspelar på att vara litteratur för chicks/brudar. Varför stämplar man aldrig litteratur för män på samma sätt? När män skriver om unga mäns utveckling och våndor i kärlekslivet kallar man det för generationsromaner. Så, varför inte? Nästa gång jag skildrar unga kvinnors utveckling och våndor får jag uppfinna en värdigare genre.

Har du något budskap du vill skicka via dina böcker, eller är det gott nog med underhållning?

– Jag har en stark feministisk agenda samtidigt som jag också drivs av att skrapa på de fina fasadernas yta. Jag skulle inte kalla mig helt opolitisk heller, det finns där inbakat det med...