2015-07-30 06:00

2015-07-30 13:25

Kerstin Ryhed-Lundin i konsert med quiz

FILIPSTAD: Sjunger på sin andra hemmaplan – Filipstad

I tolv år har hon medverkat i Allsång på Skansen och med spelningar med bland annat Håkan Hellström och The Real Group kan Kerstin Ryhed Lundins meritlista göras lång. I morgon, fredag, sjunger hon på Hotell Hertig Karl i Filipstad.

En kväll i musikens tecken är vad som väntas i morgon, fredag, på Hertig Karl i Filipstad. Tillsammans med Britta Bergström bjuder Kerstin Ryhed Lundin in till konsert med musikquiz.

– Det ska blitt jättekul, jag älskar att vara i Filipstad. Det brukar alltid bli kul sådana här kvällar, så jag tror att det blir det på fredag också, säger Kerstin.

Kerstin som själv bott i Filipstad som barn tillbringar mycket tid på orten även som vuxen. Tillsammans med sin make Anders Lundin har hon en sommarstuga som är välbesökt året om.

– Vi flyttade runt mycket när jag var liten men det var i Filipstad som vi bodde längst. Jag försöker komma till Filipstad så mycket jag kan, säger hon.

Roligt på Skansen

Just nu bor Kerstin i Stockholm och för tolfte året i rad medverkar hon i ensemblen på Allsång på Skansen.

– Det är fantastiskt roligt, man är en del av något så stort med så många musiker, det är jättekul.

Men inför fredagens spelning är det något färre i ensemblen.

– Det är jag på piano och så sjunger både jag och Britta. Vi har otroligt roligt ihop. Britta har ju inte varit i Filipstad innan, så det ska bli väldigt kul att ta med henne dit. Men det går inte att välja vad som är roligast av Skansen eller att spela själv. Blandningen i mitt jobb är nog roligast, man får göra så mycket olika saker, säger Kerstin.

Tidigt intresse

Förutom Allsång på Skansen har Kerstin spelat med Håkan Hellström och även sjungit i mer än två år i The Real Group. Musikintresset kom tidigt, men tanken om att arbeta med musik kom sent, menar hon.

– Min pappa lärde mig att spela piano när jag var liten och jag sjöng mycket i kyrkan och skolkören. Men det var inte klart för mig att jag skulle hålla på med musik som vuxen. När jag gick på gymnasiet så hade jag tankar om att bli arkitekt. Men sen började jag längta mycket efter musiken.

Inför fredagens spelning hoppas Kerstin på en engagerad publik.

– Det kommer att bli en trevlig kväll. Alla som gillar musik och vill ha en rolig kväll kan komma. Man kan förvänta sig många låtar som man känner igen. Man får gärna sjunga med, det är roligt när publiken involveras, säger Kerstin.

En kväll i musikens tecken är vad som väntas i morgon, fredag, på Hertig Karl i Filipstad. Tillsammans med Britta Bergström bjuder Kerstin Ryhed Lundin in till konsert med musikquiz.

– Det ska blitt jättekul, jag älskar att vara i Filipstad. Det brukar alltid bli kul sådana här kvällar, så jag tror att det blir det på fredag också, säger Kerstin.

Kerstin som själv bott i Filipstad som barn tillbringar mycket tid på orten även som vuxen. Tillsammans med sin make Anders Lundin har hon en sommarstuga som är välbesökt året om.

– Vi flyttade runt mycket när jag var liten men det var i Filipstad som vi bodde längst. Jag försöker komma till Filipstad så mycket jag kan, säger hon.

Roligt på Skansen

Just nu bor Kerstin i Stockholm och för tolfte året i rad medverkar hon i ensemblen på Allsång på Skansen.

– Det är fantastiskt roligt, man är en del av något så stort med så många musiker, det är jättekul.

Men inför fredagens spelning är det något färre i ensemblen.

– Det är jag på piano och så sjunger både jag och Britta. Vi har otroligt roligt ihop. Britta har ju inte varit i Filipstad innan, så det ska bli väldigt kul att ta med henne dit. Men det går inte att välja vad som är roligast av Skansen eller att spela själv. Blandningen i mitt jobb är nog roligast, man får göra så mycket olika saker, säger Kerstin.

Tidigt intresse

Förutom Allsång på Skansen har Kerstin spelat med Håkan Hellström och även sjungit i mer än två år i The Real Group. Musikintresset kom tidigt, men tanken om att arbeta med musik kom sent, menar hon.

– Min pappa lärde mig att spela piano när jag var liten och jag sjöng mycket i kyrkan och skolkören. Men det var inte klart för mig att jag skulle hålla på med musik som vuxen. När jag gick på gymnasiet så hade jag tankar om att bli arkitekt. Men sen började jag längta mycket efter musiken.

Inför fredagens spelning hoppas Kerstin på en engagerad publik.

– Det kommer att bli en trevlig kväll. Alla som gillar musik och vill ha en rolig kväll kan komma. Man kan förvänta sig många låtar som man känner igen. Man får gärna sjunga med, det är roligt när publiken involveras, säger Kerstin.

  • Frida Johansson