2015-07-28 06:00

2015-07-28 12:46

Så gick det för Monika i Rättvik

FILIPSTAD: Tävlade vidare från Krantz Challenge

I lördags tävlade Monika Eriksson i Norrlands populäraste bil i Rättvik. I första hitet mötte hon vinnarbilen och åkte ut, men trots det snopna avslutet är Monika nöjd.
– Jag tog mig ju ändå vidare till Rättvik, säger Monika.

Efter vinst i Krantz Challenge under Hällefors Nostalgidagar fick Monika Eriksson en tävlingsplats i Norrlands populäraste bil i Rättvik. I lördags gick tävlingen av stapeln, dessvärre åkte hon ut i första heatet.

– Det var ju lite typiskt att den första och enda bilen jag mötte var vinnarbilen. Hade jag mött någon annan hade jag kanske tagit mig längre. Men det gör inget, jag tycker att det var roligt bara att jag tog mig vidare till Rättvik. Man kan ju säga att jag tillhör en av de bästa i Sverige, så det är inte fy skam, säger Monika.

I första delen av tävlingen skulle publiken liksom tävlingen i Hällefors rösta fram den bilen som var finast.

– Det är ju lite som ett lotteri med vem man får möta. Det var rätt pirrigt när jag satte mig i bilen, men när jag väl körde in kändes det bra, säger Monika.

Men vilken bil som var finast var hon inte ense om med publiken.

– När vi kom till Rättvik såg jag en bil som jag verkligen trodde skulle vinna, den var hur fin som helst och måste vara värd väldigt mycket. Jag förstår inte hur den inte kunde vinna. Men det handlar väl kanske lite om hur många man känner i publiken också, säger Monika.

Roligt att tävla

När Monika vann tävlingen i Hällefors var hon osäker på om hon skulle våga ta sig till Rättvik.

– Det var bra att jag åkte, jag fattar inte varför jag inte gjort det här förut, det var jättekul! Det var roligare att tävla när man var bättre förberedd med tidsenliga kläder och allt. Men jag tror inte att jag kommer ställa upp nästa år igen. Nu har jag ju gjort det här, i så fall skulle det vara med en av våra andra bilar, vi får väl se, säger Monika.

Efter vinst i Krantz Challenge under Hällefors Nostalgidagar fick Monika Eriksson en tävlingsplats i Norrlands populäraste bil i Rättvik. I lördags gick tävlingen av stapeln, dessvärre åkte hon ut i första heatet.

– Det var ju lite typiskt att den första och enda bilen jag mötte var vinnarbilen. Hade jag mött någon annan hade jag kanske tagit mig längre. Men det gör inget, jag tycker att det var roligt bara att jag tog mig vidare till Rättvik. Man kan ju säga att jag tillhör en av de bästa i Sverige, så det är inte fy skam, säger Monika.

I första delen av tävlingen skulle publiken liksom tävlingen i Hällefors rösta fram den bilen som var finast.

– Det är ju lite som ett lotteri med vem man får möta. Det var rätt pirrigt när jag satte mig i bilen, men när jag väl körde in kändes det bra, säger Monika.

Men vilken bil som var finast var hon inte ense om med publiken.

– När vi kom till Rättvik såg jag en bil som jag verkligen trodde skulle vinna, den var hur fin som helst och måste vara värd väldigt mycket. Jag förstår inte hur den inte kunde vinna. Men det handlar väl kanske lite om hur många man känner i publiken också, säger Monika.

Roligt att tävla

När Monika vann tävlingen i Hällefors var hon osäker på om hon skulle våga ta sig till Rättvik.

– Det var bra att jag åkte, jag fattar inte varför jag inte gjort det här förut, det var jättekul! Det var roligare att tävla när man var bättre förberedd med tidsenliga kläder och allt. Men jag tror inte att jag kommer ställa upp nästa år igen. Nu har jag ju gjort det här, i så fall skulle det vara med en av våra andra bilar, vi får väl se, säger Monika.