2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Populärt på Villa Edros

FILIPSTAD: Många gick på guidad tur

Under lördagen och söndagen bjöds det på guidade visningar i Villa Edros. Carl Jan Granqvist, ägare av huset och miniatyrsamlingarna, berättar att intresset för turerna var stort.
– Vi undrade nästan hur alla hade hittat hit, säger han.

Det var många som hade hittat till Villa Edros i Lersjöed under helgen. Den stora attraktionen var en guidad tur i huset och Berith Bergströms miniatyrsamlingar. Turen gavs av Carl Jan Granqvist, ägare av huset.

– Första turen var helt överfull, vi undrade nästan hur alla hade hittat hit. Det var blandat med folk, några kom ända från Skåne och många var från bygden. Det var folk i alla åldrar, vuxna, barn och till och med lite äldre barn. Jag tror att det var många som var på familjeutflykt. Barnen tycker mycket om att titta in i skåpen, säger Carl Jan Granqvist.

Berith Bergströms samling består av interiörer i miniatyr i skala 1:10.

– Miniatyrerna är som små hem, man skulle nästan bo i dem, säger Carl Jan Granqvist.

Carl Jan Granqvist tror att besökarna kunde sätta samlingen med platsen i ett sammanhang efter visningen.

– Jag tror inte att folk egentligen visste vad de skulle på när de kom hit. Men miniatyrerna berättar en i historia och jag tror att många besökare kunde sätta Bergslagen i ett sammanhang efter visningen, säger han.

Det var många som hade hittat till Villa Edros i Lersjöed under helgen. Den stora attraktionen var en guidad tur i huset och Berith Bergströms miniatyrsamlingar. Turen gavs av Carl Jan Granqvist, ägare av huset.

– Första turen var helt överfull, vi undrade nästan hur alla hade hittat hit. Det var blandat med folk, några kom ända från Skåne och många var från bygden. Det var folk i alla åldrar, vuxna, barn och till och med lite äldre barn. Jag tror att det var många som var på familjeutflykt. Barnen tycker mycket om att titta in i skåpen, säger Carl Jan Granqvist.

Berith Bergströms samling består av interiörer i miniatyr i skala 1:10.

– Miniatyrerna är som små hem, man skulle nästan bo i dem, säger Carl Jan Granqvist.

Carl Jan Granqvist tror att besökarna kunde sätta samlingen med platsen i ett sammanhang efter visningen.

– Jag tror inte att folk egentligen visste vad de skulle på när de kom hit. Men miniatyrerna berättar en i historia och jag tror att många besökare kunde sätta Bergslagen i ett sammanhang efter visningen, säger han.