2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Han hjälper dig igång

FILIPSTAD: Ny rådgivare på Nyföretagarcentrum

Nu har Nyföretagarcentrum i Filipstad fått en ny rådgivare. Sven-Åke Kvaldén, som under större delen av sitt liv drivit egna företag, ser fram emot att stötta blivande företagare.
– Det känns jättespännande att vara med i starten och stötta andra, säger han.

Med flera egna företag i sin tidigare karriär tar nu Sven-Åke Kvaldén över som rådgivare på Nyföretagarcentrum i Filipstad.

– Om jag kan hjälpa någon att inte gå på de misstag som jag själv gjort så är det jättebra, säger Sven-Åke.

Sven-Åke ser gärna att fler startar och driver eget företag. Han menar att alla som har en idé eller funderingar är välkomna till att boka in ett möte.

– Alla som har den minsta lilla fråga kan komma till mig. Man behöver inte ha en färdig idé eller över huvud taget bestämt sig. Mitt jobb är att fylla i kunskapsluckorna, bolla idéer, pusha på när det behövs och att ställa reflekterande frågor, säger han.

En hjälp i starten

– Det är fantastiskt roligt att starta eget företag. Man får en kick av att driva och skapa något eget, jag önskar att alla fick uppleva det. Jag vill att Filipstads kommun ska vara en plats där man vill starta och driva företag. En kommun med ett varierat näringsliv är en attraktiv kommun, säger Sven-Åke.

Att få hjälp i starten är något som Sven-Åke tror är viktigt.

– Jag minns själv att man inte hade så mycket kontakter i början. Det tar ett tag att bygga upp ett nätverk. Det är där som företagscentrum kan göra skillnad. Man har sett att de som startat eget företag med vår stöttning har större överlevnadsprocent efter tre år än andra. Med hjälp av mitt kontaktnät och egna erfarenhet så tror jag att jag kan hjälpa många, säger han.

”Tänka noga”

Men att starta driva eget företag är inte bara roligt, men Sven-Åke. Det kräver en hel del tanke bakom.

– Man måste tänka igenom noga vad det är man vill göra. Man ska starta ett eget företag för att man brinner för en idé, inte för att bara ha något att sysselsätta sig med. Man måste tro på idén. Sen behöver man vara föreberedd. Har man familj så är det viktigt att alla är med på att starta företaget. De man lever med blir lätt involverade, så det är viktigt att ha stöttning, säger Sven-Åke.

Med flera egna företag i sin tidigare karriär tar nu Sven-Åke Kvaldén över som rådgivare på Nyföretagarcentrum i Filipstad.

– Om jag kan hjälpa någon att inte gå på de misstag som jag själv gjort så är det jättebra, säger Sven-Åke.

Sven-Åke ser gärna att fler startar och driver eget företag. Han menar att alla som har en idé eller funderingar är välkomna till att boka in ett möte.

– Alla som har den minsta lilla fråga kan komma till mig. Man behöver inte ha en färdig idé eller över huvud taget bestämt sig. Mitt jobb är att fylla i kunskapsluckorna, bolla idéer, pusha på när det behövs och att ställa reflekterande frågor, säger han.

En hjälp i starten

– Det är fantastiskt roligt att starta eget företag. Man får en kick av att driva och skapa något eget, jag önskar att alla fick uppleva det. Jag vill att Filipstads kommun ska vara en plats där man vill starta och driva företag. En kommun med ett varierat näringsliv är en attraktiv kommun, säger Sven-Åke.

Att få hjälp i starten är något som Sven-Åke tror är viktigt.

– Jag minns själv att man inte hade så mycket kontakter i början. Det tar ett tag att bygga upp ett nätverk. Det är där som företagscentrum kan göra skillnad. Man har sett att de som startat eget företag med vår stöttning har större överlevnadsprocent efter tre år än andra. Med hjälp av mitt kontaktnät och egna erfarenhet så tror jag att jag kan hjälpa många, säger han.

”Tänka noga”

Men att starta driva eget företag är inte bara roligt, men Sven-Åke. Det kräver en hel del tanke bakom.

– Man måste tänka igenom noga vad det är man vill göra. Man ska starta ett eget företag för att man brinner för en idé, inte för att bara ha något att sysselsätta sig med. Man måste tro på idén. Sen behöver man vara föreberedd. Har man familj så är det viktigt att alla är med på att starta företaget. De man lever med blir lätt involverade, så det är viktigt att ha stöttning, säger Sven-Åke.