2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Björka Band i två program

FILIPSTAD: Aktuella med spelningar både fredag och lördag

Björka Band utlovar stor bredd i musiken när de går upp på scenen i helgen och det ska spelas allt från rock till lite halvjazz när Marina Tallbergs texter fått toner.

Björka Band kommer från Filipstad och i bandet ingår Marina Tallberg, sång, Rolf Mårth, sång och gitarr, Tomas Lindberg, gitarr och Jan Forsberg, bas. Låtarna är originalmaterial av Marina Tallbergs texter.

Rolf fångar känslan

– Det blir lite olika, det är ganska trevligt, Rolf tonsätter efter känslan i texten så det blir lite blues, lite rock och ibland lite halvjazzigt, säger Marina Tallberg.

Under 2014 gjorde bandet två skivproduktioner, EP-skivan En dag som den här och singeln En vit jul älskling.

Marina Tallberg skriver inte bara poesi och låttexter utan är även verksam som konstnär. Naturmystik, folktro och tankar om livet präglar Marinas konst liksom dikterna i hennes bok In i mystiska riken.

– Ja det är ju mycket mig i texterna, sådant som händer runt mig och i naturen där jag bor. Det blir mycket måne, berättar Marina Tallberg och skrattar.

Dubbelt aktuella

På lördag är Björka Band i Hjulsjö och spelar på Södra Hyttans bokloppis.

Men redan på fredag spelar delar av bandet på på torgscenen i Filipstad under Arne Stjernlöfsdagen. Det är tre av medlemmarna i Björka Band, Tomas Lindberg, Jan Forsberg och Rolf Mårth, som ingår i Arne Stjernlöfs kompband i hans Elvis-show. Det gör de tillsammans med gitarristerna Hans-Eric Wennersten och Harry Göstasson och trummisen Jonatan Ekstrand.

Björka Band kommer från Filipstad och i bandet ingår Marina Tallberg, sång, Rolf Mårth, sång och gitarr, Tomas Lindberg, gitarr och Jan Forsberg, bas. Låtarna är originalmaterial av Marina Tallbergs texter.

Rolf fångar känslan

– Det blir lite olika, det är ganska trevligt, Rolf tonsätter efter känslan i texten så det blir lite blues, lite rock och ibland lite halvjazzigt, säger Marina Tallberg.

Under 2014 gjorde bandet två skivproduktioner, EP-skivan En dag som den här och singeln En vit jul älskling.

Marina Tallberg skriver inte bara poesi och låttexter utan är även verksam som konstnär. Naturmystik, folktro och tankar om livet präglar Marinas konst liksom dikterna i hennes bok In i mystiska riken.

– Ja det är ju mycket mig i texterna, sådant som händer runt mig och i naturen där jag bor. Det blir mycket måne, berättar Marina Tallberg och skrattar.

Dubbelt aktuella

På lördag är Björka Band i Hjulsjö och spelar på Södra Hyttans bokloppis.

Men redan på fredag spelar delar av bandet på på torgscenen i Filipstad under Arne Stjernlöfsdagen. Det är tre av medlemmarna i Björka Band, Tomas Lindberg, Jan Forsberg och Rolf Mårth, som ingår i Arne Stjernlöfs kompband i hans Elvis-show. Det gör de tillsammans med gitarristerna Hans-Eric Wennersten och Harry Göstasson och trummisen Jonatan Ekstrand.