2015-07-20 17:58

2015-07-20 17:58

Blågula delikatesser när fransmän firade sin dag

MAT: Knäckebröd på franska nationaldagen

När franska ambassaden i Stockholm firar nationaldag blir det med äktsvenska delikatesser.
För fjärde året i rad fick Husmansbordsdiplomerade produkter fresta smaklökarna på gästerna när den 14 juli firades på ambassadens residens.

Björn Ståhlberg, Karlstadsbo välbekant för Filipstadsborna sedan sin sejour som kökschef på Hennickehammars herrgård, dukade upp en buffé med knäckebröd och läckra pålägg, allt med Husmansbordsdiplom, en diplomering som drivs av Pelle Agorelius, som även driver företaget Saxhyttegubben.

– Det var mycket uppskattat att vi bidrog med smakrika inslag i all den maten som dukades upp på de fransk-svenska festligheterna, kommenterar Pelle Agorelius.

Bland det som Björn Ståhlberg dukade fram till nationaldagsfesten fanns lammsalami från Värmlandschark, delikatessost från Gäsene mejeri och löjrom från Kalix. Dricka till serverades och det blev förstås Pelles produkt Blåbär 100 procent. Knäckebrödet kom från Pyramidbageriet i Dala Järna.

Björn Ståhlberg, Karlstadsbo välbekant för Filipstadsborna sedan sin sejour som kökschef på Hennickehammars herrgård, dukade upp en buffé med knäckebröd och läckra pålägg, allt med Husmansbordsdiplom, en diplomering som drivs av Pelle Agorelius, som även driver företaget Saxhyttegubben.

– Det var mycket uppskattat att vi bidrog med smakrika inslag i all den maten som dukades upp på de fransk-svenska festligheterna, kommenterar Pelle Agorelius.

Bland det som Björn Ståhlberg dukade fram till nationaldagsfesten fanns lammsalami från Värmlandschark, delikatessost från Gäsene mejeri och löjrom från Kalix. Dricka till serverades och det blev förstås Pelles produkt Blåbär 100 procent. Knäckebrödet kom från Pyramidbageriet i Dala Järna.